MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τα 8 μέτρα της Κυβέρνησης… Επιχειρούν ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Επέκταση μέτρων ανά το παγκύπριο – Πιο αυστηρά μέτρα από αύριο και μέχρι την άλλη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου για τη Λεμεσό – Δείτε όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό

Σε σειρά μέτρων σε μια προσπάθεια ανακοπής της διασποράς του κορωνοϊού μετά και τα ιδιαίτερα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, κατέληξε η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο με την επιδημιολογική ομάδα.

Advertisement

Όπως ανακοίνωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο Υπουργός Υγείας, αποφασίστηκε όπως τα μέτρα που είναι ήδη σε ισχύ για Λευκωσία και Λεμεσό, επεκταθούν σε όλες τις επαρχίες για περίοδο 2 εβδομάδων.

Περαιτέρω, αποφασίστηκε όπως για προστασία των ευάλωτων ομάδων σε χώρους λιανικού εμπορίου όπως υπεραγορές, φαρμακεία και ουσιώδεις υπηρεσίες εξυπηρετούνται μόνο άτομα άνω των 60 ετών και άτομα με αναπηρίες και όχι τις ευπαθείς ομάδες όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από το Υπουργείο.

Αναλυτικά τα μέτρα που επεκτείνονται σε όλη την επικράτεια από αύριο:

  1. Επιτρέπεται η παρουσία σε συναθροίσεις προσώπων σε οικίες και σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων, εξαιρουμένων των χώρων εστίασης, με μέγιστο αριθμό συναθροιζομένων τα 10 άτομα ανά οικία/ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων παιδιών.
  2. Ο εκκλησιασμός σε εκκλησίες, καθώς και θρησκευτικές τελετές, τελούνται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.
  3. Επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, στο πλαίσιο των αθλητικών πρωταθλημάτων, χωρίς την παρουσία θεατών, νοουμένου ότι τηρούνται τα σχετικά πρωτόκολλα.
  4. Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα υποστατικά εστίασης, ορίζεται σε 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους. Εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού. Για παράδειγμα, εάν ένας χώρος εστίασης διαθέτει 400 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 2 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 200 άτομα, ο αριθμός των πελατών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 150. Εάν ένα υποστατικό διαθέτει 300 τ.μ. σε εσωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 100 άτομα, ο αριθμός των ατόμων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 75. Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η κράτηση πέραν των 10 ατόμων ανά τραπέζι.
  5. Απαγορεύεται το cocktail party και τα συγχαρητήρια σε γάμους και βαφτίσεις. Επιτρέπεται μόνο η φυσική παρουσία σε γεύμα ή δείπνο, με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 350 άτομα.
  6. Επιτρέπεται η διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως συνέδρια, ημερίδες, συνελεύσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού ή μουσικής, κτλ, σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.
  7. Επιτρέπεται η λειτουργία κλειστών και ανοικτών κινηματογράφων, θεάτρων και αιθουσών θεαμάτων με πληρότητα στο 50% της χωρητικότητάς τους.
  8. Οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων (φούρνοι, υπεραγορές, μινι-μάρκετ, κτλ) και τα φαρμακεία μεταξύ των ωρών 8 π.μ. και 9 π.μ. εξυπηρετούν
    εξυπηρετούν μόνο άτομα άνω των 60 ετών και άτομα με αναπηρίες και όχι τις ευπαθείς ομάδες όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από το Υπουργείο.

Ειδικά μέτρα για τη Λεμεσό για 7 μέρες

Ειδικά, πιο αυστηρά μέτρα λήφθηκαν για τη Λεμεσό, λόγω της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες.

Όπως αποφασίστηκε οι χώροι εστίασης θα κλείνουν από τις 22:30. Παράλληλα γίνεται σύσταση για περιορισμό της κυκλοφορίας μόνο στα απαραίτητα απο τις 23:30 και μετά.

Δεν πρόκειται για απαγόρευση αλλά σύσταση, επεσήμανε ο Υπουργός τονίζοντας ωστόσο ότι εάν δεν εισακουστεί η σύσταση δεν αποκλείεται να προκύψουν πιο αυστηροί περιορισμοί.

Από αύριο μέχρι την άλλη Δευτέρα. Η επαρχία Λεμεσού είναι επιβαρημένη επιδημιολογικά γι’ αυτό λήφθηκαν αυτές οι αποφάσεις είπε ο Υπουργός Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΟΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network