MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τ/κ ΜΜΕ: Τα περιστατικά μετάλλαξης και η διαχείριση πανδημίας στο επίκεντρο

Advertisement

Sponsored by exness

Τα περιστατικά μετάλλαξης και η διαχείριση πανδημίας στο επίκεντρο – Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου

Ποικίλα τα θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων με αναφορές στην ανησυχία που προκαλεί το ενδεχόμενο κρουσμάτων στα κατεχόμενα του μεταλλαγμένου ιού, στην παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Αντιπροέδρου στα κατεχόμενα, στον θάνατο 52χρονου από κορωνοιό αλλά και στην επιστολή των φοιτητών του Πανεπιστήμιου του Βοσπόρου προς τον Τούρκο Πρόεδρο.

Advertisement

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Δεν είστε ο Σουλτάνος και εμείς δεν είμαστε οι υπήκοοι σας» αναφέρεται σε επιστολή φοιτητών του Πανεπιστήμιου του Βοσπόρου προς τον Τούρκο Πρόεδρο με την οποία ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι όσοι φοιτητές συνελήφθησαν κατά τις διαδηλώσεις την περασμένη βδομάδα και επίσης ζητούν τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ. Προβάλλει ακόμα τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα αλλά και στις ελεύθερες περιοχές. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Πανικός για την μετάλλαξη του ιού» προβάλλει δηλώσεις του «υπουργού υγείας» Αλί Πιλλί σχετικά με την κατάσταση στα κατεχόμενα αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρχουν κρούσματα με τον μεταλλαγμένο ιό στα κατεχόμενα. Γράφει ακόμα ότι στις 10 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. Αναφέρει ακόμα ότι ο 52χρονος Χικμέτ Ουστά είναι το 16ο θύμα του κορωνοϊού στα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Κακή διαχείριση» αναφέρεται στα προβλήματα των ιατρών που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας και γράφει ότι η «σύνδεσμος ιατρών» από την αρχή της πανδημίας απεύθυνε στην «κυβέρνηση» έκκληση για συνεργασία, έκκληση η οποία δεν εισακούστηκε με αποτέλεσμα οι ιατροί ακόμα να αντιμετωπίζουν τα ίδια και χειρότερα προβλήματα. Προβάλλει ακόμα δηλώσεις της Τ/κ δικηγόρου Αϊσέ Οζταπάι σχετικά με την αύξηση των περιστατικών βίας εναντίον παιδιών και γυναικών κατά την πανδημία. Αναφορά γίνεται και στην ανομβρία και στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν δεν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Αυτό είναι ένα θαύμα» αναφέρεται στην περίπτωση πρόωρων δίδυμων νεογέννητων κοριτσιών τα οποία με την βοήθεια των ιατρών κατάφεραν να επιζήσουν αφού γεννήθηκαν κατά την 24η εβδομάδα κυήσεως. Γράφει αλλού ότι ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι θα πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα στις 10- 11 Φεβρουαρίου. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη δυο υπόπτων για την δολοφονία του Χαλίλ Μεγκί στις 5 Φεβρουαρίου.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Πιο εντατικοί οι εμβολιασμοί» προβάλλουν δηλώσεις ιατρών και ειδικών σχετικά με τη σημασία της εντατικοποίησης των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού τονίζοντας ότι είναι ο μοναδικός τρόπος αναχαίτισης της εξάπλωσης της ασθένειας. Αλλού γράφει ότι μειώθηκαν οι εισαγωγές αλλά οι εξαγωγές από και προς τα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρει ότι ο 52χρονος Χικμέτ Ουστά έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό μετά από νοσηλεία σε εντατική μονάδα θεραπείας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network