MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τ/κ ΜΜΕ: Στο επίκεντρο ο κατώτατος μισθός στα κατεχόμενα. «Έκπληξη!! Δώρο από τον Άγιο Βασίλη»

Advertisement

Sponsored by exness

Στο επίκεντρο ο κατώτατος μισθός στα κατεχόμενα – «Έκπληξη!! Δώρο από τον Άγιο Βασίλη» – Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου

Η απόφαση της «επιτροπής κατώτατου μισθού» για αύξηση στον κατώτατο μισθό κατά 40% και οι αντιδράσεις των εργαζομένων είναι το κύριο θέμα που απασχολεί τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Advertisement

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Έκπληξη!! Δώρο από τον Άγιο Βασίλη» αναφέρεται στην απόφαση για αύξηση του κατώτατού μισθού κατά 40% με τον αρθρογράφο να θεωρεί την απόφαση «ρουσφέτι πριν τις εκλογές». Αναφορά γίνεται και στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας τ/κ συντεχνιών εργαζομένων στην κατεχόμενη Λευκωσία για την αύξηση στις τιμές προϊόντων. Γράφει ακόμα ότι χθες στα κατεχόμενα εντοπίστηκαν 179 νέα κρούσματα ενώ ανακοινώθηκαν και δύο θάνατοι.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δύσκολο και για τον εργαζόμενο και για τον εργοδότη» γράφει ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση της «επιτροπής κατώτατου μισθού» αποφασίστηκε η αύξηση κατά 40%του κατώτατου μισθού ενώ η αύξηση δεν θεωρείται σημαντική για τους εργαζομένους λόγω των αυξήσεων στα προϊόντα αλλά αποτελεί πρόκληση και για τους εργοδότες οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν σωρεία οικονομικών προβλημάτων. Αλλού γράφει ότι με την παρέμβαση του «υπουργού παιδείας» επιλύθηκε το θέμα που δημιουργήθηκε για πρόσβαση Τ/κ μαθητών σε τουρκικά πανεπιστήμια χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις αλλά με το πιστοποιητικό επιτυχίας ξένων εξετάσεων. Αναφορά γίνεται και σε αποτελέσματα έρευνας σύμφωνα με τα οποία οι Τ/κ προτιμούν την εφαρμογή του ευρώ στο ψευδοκράτος.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ακαθάριστoς μισθός 7 χιλιάδες ΤΛ, καθαρός μισθός 6,090 ΤΛ είναι ο νέος κατώτατος μισθός» αναφέρεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού και γράφει ότι, αυτός θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου ενώ ήδη προκάλεσε τις αντιδράσεις των εργοδοτών. Αναφορά γίνεται και στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά να παρέχουν τα απαραίτητα στην οικογένεια λόγω των αυξημένων τιμών πώλησης των προϊόντων. Προβάλλει ακόμα δηλώσεις του «υπουργού οικονομικών» σχετικά με τις προσπάθειες της «κυβέρνησης» στο θέμα της μείωσης των τιμών.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ακαθάριστος 7 χιλιάδες ΤΛ, καθαρός 6,090 ΤΛ» γράφει ότι η απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού προκάλεσε τις αντιδράσεις των εργοδοτών οι οποίοι απειλούν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον της απόφασης. Γράφει ακόμα ότι τελειόφοιτοι μαθητές ιδιωτικού σχολείου στην κατεχόμενη Λευκωσία διοργάνωσαν χορό τελειόφοιτων παρά τις «οδηγίες» του σχολείου τους και της «επιτροπής μεταδοτικών ασθενειών». Αναφορά γίνεται και στη σύλληψη ενός ατόμου σχετικά με υπόθεση επίθεσης με μαχαίρι στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal