MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τ/κ κοινοτάρχης Πύλας για τα τεστ. «Tα θέματα υγείας έγιναν όργανο πολιτικής»

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Τ/κ κοινοτάρχης Πύλας υποστηρίζει για τα τεστ, ότι τα θέματα υγείας έγιναν όργανο πολιτικής – Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες βράδυ επέκρινε τον Ε/κ κοινοτάρχη

Όργανο της πολιτικής έγιναν τα θέματα υγείας για ακόμη μια φορά, υποστήριξε ο Τ/κ κοινοτάρχης της Πύλας, Βεϊσάλ Γκιουτέν, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες βράδυ επέκρινε τον Ε/κ κοινοτάρχη, Σύμο Μυτίδη και τις αρχές των Βρετανικών Βάσεων επειδή δεν επέτρεψαν στην ομάδα των γιατρών από τα κατεχόμενα να περάσει για να προβεί σε διαγνωστικούς ελέγχους για κορωνοϊό στους Τ/κ κατοίκους του μεικτού χωριού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ

Οι έλεγχοι θα γίνονταν χθες, αλλά η διέλευση της ομάδας που έστειλε η «κυβέρνηση» μετά από απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» δεν πέρασε από το οδόφραγμα, εμποδίστηκε, όπως έγραψε ο κ. Βεϊσέλ, αφού δεν δόθηκε άδεια στο ασθενοφόρο του ψευδοκράτους να μπει στο χωριό.

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, ο Ε/κ κοινοτάρχης, κ. Μυτίδης δήλωσε ότι «η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στον δωρεάν έλεγχο για κορωνοϊό εμποδίστηκε από τον Κουντρέτ Όζερσαϊ», προσθέτοντας ότι «οι Τουρκοκύπριοι δεν συμμετείχαν στον έλεγχο που διεξήχθηκε από τους Ελληνοκύπριους ειδικούς».

Ο κ. Γκιουτέν στην ανάρτησή του ανάφερε ότι μετά τη διαπίστωση του τέταρτου περιστατικού κορωνοϊού στην Πύλα, προκλήθηκε μια αναστάτωση στο χωριό λόγω μη ενημέρωσης, γι’ αυτό συναντήθηκαν με την Ειρηνευτική Δύναμη και τους άλλους κοινοτάρχες ζητώντας πληροφορίες για το κρούσμα.

Επειδή δεν είχε αποτέλεσμα η συνάντηση, αποφάσισαν να διενεργήσουν τεστ σε εργαζομένους που έρχονταν σε επαφή με κόσμο. Πρόσθεσε ότι όταν τον ενημέρωσε ο Ελληνοκύπριος κοινοτάρχης ότι αυτά τα τεστ θα διενεργηθούν δωρεάν από το Υπουργείο Υγείας (της Κυπριακής Δημοκρατίας), ενημέρωσε και αυτός με τη σειρά του τους Τουρκοκύπριους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στη Πύλα.

Κάποιοι Τουρκοκύπριοι δήλωσαν ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στο κορωνοϊό δεν θέλουν να νοσηλευτούν από τους λειτουργούς υγείας του «νότου» και ζήτησαν λειτουργούς υγείας από το «βορρά». Αφού αξιολογήθηκε η κατάσταση με τον κοινοτάρχη Μιττίδη και αποφασίστηκε ότι η ομάδα υγείας θα διεξάγει τα τεστ μετά το Πάσχα, ο κ. Γκιουτέν ανέφερε ότι ζήτησε βοήθεια από τον Κουντρέτ Όζερσαϊ για το θέμα.

Επιπρόσθετα, ο Τουρκοκύπριος κοινοτάρχης ανέφερε ότι συναντήθηκε μετά με τους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών ζητώντας τους να είναι λογικοί, και να τους δώσουν την ευκαιρία, αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα, δεν δόθηκε η άδεια στην ομάδα να περάσει από τα κατεχόμενα.

Το μέλλον του χωριού θα γίνει παράδειγμα και θα επηρεάσει όχι μόνο τους κατοίκους του αλλά και όλο το νησί, πρόσθεσε καλώντας τους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών και τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία να σταματήσουν να εμποδίζουν την ομάδα υγείας από τα κατεχόμενα και να της επιτρέψουν να εισέλθει στο χωριό και να διεξάγουν τα διαγνωστικά τεστ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network