MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συζήτηση για χαλαρώσεις… Οι εισηγήσεις στο τραπέζι των επιδημιολόγων

Advertisement

Sponsored by exness

Oι εισηγήσεις που αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι της σύσκεψης Υπουργού Υγείας-Επιδημιολόγων – Αναμένουν τις πολυπόθητες χαλαρώσεις οι πολίτες – Βλέπει επιδημιολόγους ο Χατζηπαντέλα το πρωί της Τρίτης και αμέσως μετά μεταβαίνει στο Υπουργικό με τις εισηγήσεις ανά χείρας

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα μέχρι το Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης, οπότε και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις επί των εισηγήσεων των επιστημόνων, οι πολίτες αναμένουν κατά πόσον θα έρθουν οι πολυπόθητες χαλαρώσεις, εφόσον η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέπει.

Advertisement

Αν και οι ημερήσιοι αριθμοί κρουσμάτων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, το ποσοστό θετικότητας παρουσιάζει μια σταθεροποίηση, ενώ και τα νοσηλευτήρια φαίνεται ότι έχουν κάπως «ανασάνει», με τον αριθμό των νοσηλευόμενων που καταγράφεται καθημερινά να είναι κάτω των 200.

Ο Υπουργός Υγείας αποδεσμεύεται από την καραντίνα και αύριο το πρωί θα συζητήσει με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, ενώ λίγο αργότερα θα παρουσιάσει τις εισηγήσεις στις οποίες θα καταλήξουν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου. Ήδη, οι εισηγήσεις μελών της επιτροπής άρχισαν να φτάνουν ενώπιον του Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος διαμήνυσε μέσω της Cyprus Times το Σάββατο ότι οι χαλαρώσεις θα έρθουν σταδιακά. Το Υπουργείο Υγείας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσει τα πάντα και στο τέλος να έχουμε φόβους για πισωγύρισμα» ξεκαθάρισε.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, η πλειοψηφία των επιδημιολόγων θεωρούν ότι έφτασε η ώρα να τερματιστεί ο διαχωρισμός των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι εισηγήσεις που αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι της σύσκεψης Υπουργού Υγείας-Επιδημιολόγων αύριο το πρωί αφορούν:

-Πρόσβαση ατόμων χωρίς ιστορικό εμβολιασμού στους χώρους όπου μέχρι σήμερα τους απαγορευόταν (εστίαση, γήπεδα, θέατρα κλπ) με την προσκόμιση αρνητικού τεστ η ισχύς του οποίου θα αποφασιστεί

-Αύξηση του αριθμού συναθροιζόμενων ατόμων σε οικίες από 10 που είναι σήμερα σε 15

-Αύξηση αριθμού ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση από 8 που είναι σήμερα στα 12 άτομα

-Αύξηση αριθμού ατόμων σε γάμους-βαπτίσεις και ενδεχομένως στα γήπεδα

-Μείωση ποσοστού τηλεργασίας από το 50% που είναι σήμερα στο 25%

Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί και η επέκταση του test to stay στη δημόσια υπηρεσία.

Όπως σε κάθε περίπτωση, τελικές αποφάσεις θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο, ως το αρμόδιο σώμα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal