MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συζήτησαν το Νομοσχέδιο Πολιτικής Συμβίωσης Στυλιανίδης – Γαβριηλίδης

Advertisement

Sponsored by exness

Για το Νομοσχέδιο της Πολιτικής Συμβίωσης (μέχρι πρότινος Σύμφωνο Συμβίωσης) και τις εξελίξεις όσον αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ στην Κύπρο, συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, με τον Πρόεδρο της Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου, Κώστα Γαβριηλίδη

Advertisement

Σε ανακοίνωσή της, η ACCEPT-ΛΟΑΤ Κύπρου αναφέρει ότι στη συνάντηση ο κ. Στυλιανίδης επιβεβαίωσε τη στήριξη του στο Σύμφωνο Συμβίωσης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που αυτό υπάρχει πρόθεση να ψηφιστεί άμεσα από την Ολομέλεια της Βουλής, με τρόπο που σέβεται και τις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), ενώ διέπεται από τη φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι ενάντια σε οποιαδήποτε διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου.

Αναφορά έγινε και στην πρόσφατη αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα, όπου με απόφαση της Βουλής τον Μάιο, ποινικοποιήθηκε ο δημόσιος ομοφοβικός και τρανσφοβικός λόγος και η παρακίνηση σε μίσος ή βία εναντίον οποιουδήποτε, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου.

Ο κ. Γαβριηλίδης αναφέρθηκε και στην ανάγκη νομικής αναγνώρισης του φύλου στη χώρα μας, γεγονός που θα επιλύσει σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά η τρανς κοινότητα της Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Στυλιανίδης συνεχάρη την Accept για την επιτυχή διοργάνωση της Πορείας Υπερηφάνειας 2015. Ο κ. Στυλιανίδης που είχε συμμετάσχει και ο ίδιος στην 1η Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αυξημένη προσέλευση, αλλά και για την καθολική υποστήριξη της πορείας, τόσο από την Κυβέρνηση με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, όσο και όλων των κομμάτων, φορέων και οργανώσεων.

Με την ιδιότητα του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνή Οργανισμού για τα ΛΟΑΤΙ Δικαιώματα με έδρα τις Βρυξέλλες, ILGA-Europe, ο κ. Γαβριηλίδης ενημέρωσε τον Κύπριο Επίτροπο για την ανάγκη χάραξης στρατηγικής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ σε όλη την Ευρώπη, όπως άλλωστε ζητήθηκε και από το Ευρωκοινοβούλιο τον Φεβρουάριο του 2014, θέση που στήριξαν τότε με την ψήφο τους όλα τα κυπριακά κόμματα.

Τέλος, ο κ. Γαβριηλίδης ενημέρωσε τον κ. Στυλιανίδη για την επιτυχία της Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου να εξασφαλίσει μετά από διαγωνισμό, τη διοργάνωση του Ετήσιου Συνεδρίου και Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού ILGA-Europe, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2016.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

ShootandGoal