MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συστήνεται ομάδα εργασίας για ανάπτυξη της τεχνολογίας Blockchain στην Κύπρο 

Advertisement

Sponsored by exness

Συστήνεται ομάδα εργασίας για ανάπτυξη της τεχνολογίας Blockchain στην Κύπρο – Με απόφαση του Υπουργικού

Advertisement

Τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για ανάπτυξη της τεχνολογίας Blockchain στην Κύπρο, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε ο δημόσιος τομέας να μπορεί να ακολουθήσει τις διεθνείς εξελίξεις.

Πρόκειται για την τεχνολογία και τη μεθοδολογία που βρίσκεται σήμερα πίσω από συστήματα αποκεντρωμένων λογισμικών που δημιουργούν πλατφόρμες ασφαλώς και διαφανών συναλλαγών στη νέα ψηφιακή εποχή.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου έκανε λόγο για «σημαντική απόφαση για τη μελλοντική ανάπτυξη και προσαρμογή της χώρας στην ψηφιακή εποχή, στις σύγχρονες τεχνολογίες και εφαρμογές».

Διευκρίνισε ότι η κοινή ομάδα εργασίας θα είναι υπό την εποπτεία της Κυβέρνησης και της Βουλής, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τον δημόσιο τομέα και από χώρους αιχμής της ιδιωτικής οικονομίας.

«Είμαστε στο στάδιο της μελέτης. Η ανάθεση αφορά τον εθνικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της τεχνολογίας Blockchain στην Κύπρο ο οποίος θα μπορεί να περιλάβει πιλοτικά έργα, νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες» συμπλήρωσε ο κ. Προδρόμου.

Είπε ακόμη ότι αυτή η ad hoc ομάδα εργασίας θα ετοιμάσει σχέδιο δράσης για να μπορεί να υιοθετηθεί το Blockchain. To σχέδιο, συνέχισε, θα περιλαμβάνει επιχειρησιακό σχεδιασμό, ιεράρχηση σεναρίων και απαιτήσεων για να μπορεί η τεχνολογία αυτή να εφαρμοστεί στην Κύπρο.

Με την απόφαση αυτή καταρχάς υπογραμμίζεται η συνεργασία της νομοθετικής με την εκτελεστική εξουσία, αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζεται και η αναγκαιότητα να μπορέσει να ακολουθήσει η πολιτεία και ο δημόσιος τομέας τις εξελίξεις στη διεθνή σκηνή και στην ιδιωτική οικονομία, κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network