MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σύστημα υγείας σε όρια… ορόσημο ο Απρίλιος. Σενάριο νέων περιορισμών

Advertisement

Sponsored by exness

«Καμπανάκι» από τον Υπουργό Υγείας για τα νοσηλευτήρια – Για την ώρα διαχειρίσιμη η κατάσταση – Ορόσημο ο Απρίλιος… λένε οι ειδικοί – Πως το εξηγεί ο Δρ. Καραγιάννης στη Cyprus Times – Προβληματισμός για τη Λεμεσό – Στο τραπέζι σενάριο ακόμα και τοπικών μέτρων μόνο εάν κριθεί αναγκαίο

Σε νέα φάση αποκλιμάκωσης η Κύπρος σε μια προσπάθεια -όπως αναφέρει ο Υπουργός Υγείας μέσω γραπτής του δήλωσης- να πετύχουμε την ψυχολογική ανάκαμψη των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα να γίνει αυτό με πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων και με ασφάλεια για τις ζωές όλων μας.

Advertisement

Την ίδια ώρα «πονοκέφαλο» προκαλεί στο αρμόδιο Υπουργείο η συνεχιζόμενη αύξηση στα κρούσματα καθώς και στις νοσηλείες παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, αν και η κατάσταση παραμένει για την ώρα διαχειρίσιμη.

Κατά μέσο όρο εισάγονται για νοσηλεία περίπου 7-10 άτομα, αριθμός μεγαλύτερος από τα άτομα που λαμβάνουν εξιτήριο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Υπουργείο Υγείας.

«Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την αυξανόμενη τάση το επόμενο διάστημα, είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στα όρια του Συστήματος Υγείας, όπου πλέον δεν θα είναι εφικτό να προσφέρουμε ποιοτική περίθαλψη στους ασθενείς», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα της Cyprus Times, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων τις επόμενες μέρες μόνο εάν η επιδημιολογική εικόνα συνεχίσει την αρνητική της πορεία, ενώ δεν αποκλείεται η ενεργοποίηση τοπικών μέτρων στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, όπου η διασπορά του ιού ανέρχεται σε ανησυχητικά επίπεδα.

Ο Υπουργός Υγείας, υπέδειξε ότι με την συνεργασία όλων και την πιστή τήρηση των μέτρων μπορούμε να πετύχουμε τη μέγιστη απόδοση των μέτρων και να καταφέρουμε, σε πρώτο στάδιο, να σταθεροποιήσουμε τους επιδημιολογικούς δείκτες και αργότερα να επιτύχουμε την επάνοδο.

Ορόσημο ο Απρίλιος… λένε οι ειδικοί

Κληθείς να σχολιάσει στη Cyprus Times ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης γιατί οι ειδικοί θεωρούν τον Απρίλιο ως ένα μήνα πολύ σημαντικό για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ξεκαθάρισε ότι αυτό το συμπέρασμα εξάγεται από ένα συνονθύλευμα πραγμάτων.

«Λόγω του ότι θα αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη σημαντικά μέχρι τον Απρίλιο και ότι θα μπούμε και σε καλοκαιρινούς μήνες πλέον – κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε ψηλότερες θερμοκρασίες – και θα βρισκόμαστε περισσότερο και σε ανοιχτούς χώρους, μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε καλύτερη θέση απ’ ότι σήμερα» τονίζει.

Επίσης, όπως εξήγησε ο Δρ. Καραγιάννης θεωρείται ότι τότε θα έχουμε συνθήκες που δεν θα ευνοούν την μετάδοση του ιού.

«Ανησυχεί και ο Πρόεδρος για τη Λεμεσό…»

Κληθείς να τοποθετηθεί ο Καθηγητής για την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης και για τις συναθροίσεις που παρατηρήθηκαν κυρίως στην Λεμεσό, υπογράμμισε ότι «ούτε οι επιδημιολόγοι, αλλά ούτε και η αστυνομία μπορεί να τρέχει από πίσω στους μαγαζάτορες και στους πολίτες ώστε να τηρούν τα μέτρα, εδώ υπάρχει και το θέμα προσωπικής ευθύνης» είπε.

«Δεν μπορεί για παράδειγμα όλος ο κόσμος να προσέχει και στη Λεμεσό μία μικρή μερίδα να κάνει αυτά που είδαμε την περασμένη Κυριακή».

Τέλος, ο Δρ. Καραγιάννης σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προειδοποίησε την Λεμεσό με το έκτακτο διάγγελμα του και όπως φαίνεται ανησυχεί και αυτός μετά τα τελευταία γεγονότα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network