MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συστάθηκε ειδική ανακριτική ομάδα για κακοποιήσεις ανηλίκων

Advertisement

Sponsored by exness

Συστάθηκε ειδική ανακριτική ομάδα στην Αστυνομία για υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων  λόγω της  ιδιαιτερότητας των περιπτώσεων- Θα αποτελείται και από γυναίκες

Advertisement

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών που υιοθετήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και βάσει ειδικής μελέτης που εκπονήθηκε με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, η Αστυνομία προχωρεί στη σύσταση ειδικής ανακριτικής ομάδας που θα διερευνά όλες τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Η ομάδα θα εδρεύει στο Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Ανηλίκων, του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου Αστυνομίας, ενώ ήδη, έχουν γίνει οι πρώτες τοποθετήσεις ανακριτών και θα ακολουθήσουν και άλλες. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων των συναφών υποθέσεων και για καλύτερη εφαρμογή συγκεκριμένων προνοιών της σχετικής Νομοθεσίας, η ομάδα θα στελεχώνεται εξίσου από άντρες και γυναίκες ανακριτές/ανακρίτριες.

Η ανακριτική ομάδα προγραμματίζεται να καταστεί πλήρως επιχειρησιακή από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μέχρι το καλοκαίρι του 2017 θα διεκπεραιώνει όλες τις εργασίες της στην έδρα της στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Με τη λειτουργία του «Σπιτιού για το Παιδί», που προγραμματίζεται εντός του 2017, μέρος των εργασιών της ομάδας, κυρίως η διενέργεια δικανικών συνεντεύξεων παιδιών θυμάτων ή μαρτύρων, θα μεταφερθούν στο «Σπίτι για το Παιδί», όπου θα γίνονται σε συνεννόηση και συνεργασία με λειτουργούς του Σπιτιού ή/και άλλων εμπλεκομένων Υπηρεσιών.

Με τη συγκέντρωση της διερεύνησης υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε μια κεντρική και ειδικά καταρτισμένη ανακριτική ομάδα, η Αστυνομία στοχεύει στην παροχή πιο εξειδικευμένων, επαγγελματικών και παιδοκεντρικών υπηρεσιών για το ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό ζήτημα, με απώτερο σκοπό την καλύτερη ανίχνευση, εξιχνίαση, τεκμηρίωση και καταστολή της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Η δημιουργία της Ειδικής Ανακριτικής Ομάδας αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια της Αστυνομίας προς την κατεύθυνση της προστασίας και στήριξης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Δεδομένο..

Protathlima