MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συστάσεις από την Αστυνομία ενόψει Ανάστασης

Advertisement

Sponsored by exness

Πρόληψη ατυχημάτων κατά τις διακινήσεις πολιτών σε Εκκλησίες για τους εορτασμούς του Πάσχα – Συστάσεις από την Αστυνομία

Advertisement

Αυτό το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αναμένεται όπως κάθε χρόνο, μαζική προσέλευση των πιστών στις Εκκλησίες για τους εορτασμούς της Ανάστασης του Ιησού Χριστού.

Κατά τις διακινήσεις των πιστών, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες όπως οι πεζοί, οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά.

Μερικές απλές συμβουλές για πρόληψη των ατυχημάτων και την αποφυγή οποιουδήποτε τραυματισμού παρατίθενται πιο κάτω.

Λόγω της νύκτας η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, ενώ στο οδικό δίκτυο ενδεχομένως να διακινούνται αρκετοί πεζοί, οι οποίοι θα φέρουν σκουρόχρωμα ενδύματα, με αποτέλεσμα να μην είναι ευδιάκριτοι.

Ως εκ τούτου, οι οδηγοί οχημάτων πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στην οδήγηση και να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, ώστε να είναι σε θέση να σταματήσουν έγκαιρα το όχημα τους εάν χρειαστεί.

Προτρέπονται να τηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, να τηρούν τα σήματα τροχαίας και τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Η στάθμευση οχημάτων σε ενδεδειγμένους χώρους στάθμευσης είναι ασφαλέστερη, τόσο για τους ίδιους, όσο και για άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.

Τονίζεται ότι, η στάθμευση οχημάτων σε δρόμους και σε πεζοδρόμια συνιστά πάντοτε κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και σοβαρού τραυματισμού προσώπων, αφού παρεμποδίζει την ασφαλή διακίνηση οχημάτων και πεζών, ενώ επηρεάζει αρνητικά και την ορατότητα στο οδικό δίκτυο.

Ιδιαίτερη προσοχή χρίζει στις περιπτώσεις που οι οδηγοί θα κινηθούν προς τα πίσω με το όχημα τους, αφού υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χτυπήσουν κάποιο πεζό, ο οποίος περπατά πίσω από το όχημα τους.

Όσοι θα διακινούνται πεζοί πρέπει επίσης να τηρούν προσοχή στο δρόμο και στην τροχαία κίνηση και να λαμβάνουν υπόψη ότι λόγω του σκότους, ενδεχομένως να μην είναι ευδιάκριτοι στους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι θα συνοδεύουν παιδιά ή πρόσωπα με κινητικές δυσκολίες.

Προτρέπονται να διασταυρώνουν το δρόμο από διαβάσεις πεζών, όπου υπάρχουν, ή σε σημεία όπου υπάρχει επαρκής φωτισμός, αποφεύγοντας τα ιδιαίτερα σκοτεινά σημεία.

Συστήνεται να αποφεύγουν να κινούνται πίσω από σταθμευμένα οχήματα και να ελέγχουν κατά πόσο σε οποιοδήποτε σταθμευμένο όχημα υπάρχει οδηγός, ο οποίος είναι έτοιμος να αναχωρήσει.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network