MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία στο Crans-Montana

Advertisement

Sponsored by exness

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου – Κοινό έγγραφο κατέθεσαν ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κίνημα Αλληλεγγύης – Συνοδεύουν τον Πρόεδρο οι πολιτικοί αρχηγοί

Advertisement

Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενόψει της νέας διάσκεψης για το Κυπριακό, που θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου στο Crans-Montana στην Ελβετία.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε ενδελεχώς τα κόμματα για όσα έγιναν μετά την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Από την πλευρά τους τα κόμματα κατέθεσαν  τις θέσεις τους  και αποδέχτηκαν την πρόταση του Προέδρου για μετάβαση τους στην Ελβετία.

Στις δηλώσεις του ο κύριος Παπαδόπουλος, διέψευσε σε έντονο ύφος τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, σχετικά με τα ενεργειακά λέγοντας ότι τους αναφέρθηκε ότι εναπόκειται στις εταιρείες για το πότε θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εκτελεστεί όπως έχει σχεδιαστεί με βάση τα χρονοδιαγράμματα και ζήτησε όπως οι πολιτικοί αρχηγοί είναι πιο προσεκτικοί σε αυτά που λένε.

«Το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχιστεί κανονικά, θα εκτελεστεί μέχρι το τελευταίο «ι» και θα πρέπει κάποιοι να είναι προσεκτικοί, όταν μεταφέρουν κάποια πράγματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει πει ποτέ ότι είναι θέμα των εταιρειών», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν το ενεργειακό πρόγραμμα θα εκτελεστεί σύμφωνα με τα υπάρχουσα χρονοδιαγράμματα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως το πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εκτελεστεί μέχρι το τελευταίο ‘ι’ όπως έχει προγραμματιστεί.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη, είπε πως ο Πρόεδρος έχει ακούσει και έχει λάβει τις απόψεις όλων των κομμάτων. «Βεβαίως λαμβάνει υπόψη όλες τις απόψεις των κομμάτων, εξ ου και η πρόσκληση που τους έχει απευθύνει να τον συνοδεύσουν στην Ελβετία γιατί λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις απόψεις των κομμάτων», κατέληξε.

Κοινή πρόταση για εγγυήσεις και ασφάλεια υπέβαλαν ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-Αλληλεγγύη

Κοινή πρόταση για το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων κατέθεσαν κατά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και το Κίνημα της Αλληλεγγύης.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως τα τρία κόμματα κατέθεσαν το κοινό έγγραφο που περιλαμβάνει συγκεκριμένες εισηγήσεις, τις οποίες ελπίζουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τις λάβει υπόψη στη διαμόρφωση των θέσεων της δικής μας πλευράς στο κεφάλαιο της ασφάλειας και τη συζήτηση για την κατάργηση των εγγυήσεων. «Ευελπιστούμε και ευχόμαστε ότι αυτές οι θέσεις θα περιλαμβάνονται κατά το μέγιστο στο έγγραφο του κ. Έιντε ή κατά το ελάχιστο, αυτές θα είναι οι θέσεις που θα προωθηθούν από τη δική μας πλευρά», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως το περιεχόμενο και οι λεπτομέρειες της πρότασης θα παρουσιαστούν αύριο σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

Ερωτηθείς αν η φιλοσοφία αφορά «μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατός», ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Φυσικότατα». Σε ερώτηση αν έχουν προσκληθεί στο Κρανς Μοντάνα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως έχουν προσκληθεί και έχουν απαντήσει θετικά. Σε σχέση με το κοινό έγγραφο που θα ετοιμάσει ο κ. Έιντε, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως δεν θέλει να αναφερθεί σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων εντός του Εθνικού Συμβουλίου.

Αβέρωφ: Δεν υπάρχει λύση Κυπριακού χωρίς πρόοδο σε ασφάλεια-εγγυήσεις

Χωρίς πρόοδο στο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων, δεν μπορεί να υπάρξει επίλυση του Κυπριακού και να προχωρήσουμε σε συνολική συμφωνία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου. Επίσης είπε ότι η ε/κ κοινότητα πρέπει να αφήσει κατά μέρους «το απόλυτο» και να προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο, η Τουρκία να κάνει κάποια κίνηση. Για τον ενεργειακό σχεδιασμό, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις των εταιρειών. Δεν πηγαίνουμε στη Γενεύη ως Κυβέρνηση και κόμματα, αλλά ως ε/κ κοινότητα με έναν εθνικό στόχο, να απαλλαγούμε από αυτά που οδήγησαν τον τόπο στις εθνικές συμφορές που βιώνει από το 1974, είπε ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος αναφέρθηκε στα μονομερή δικαιώματα επέμβασης που «χρησιμοποίησαν κάποιοι ως άλλοθι για να εισβάλουν στην Κύπρο».

Στόχος μας, συνέχισε, είναι να απαλλαγούμε από τις κατάρες που συνόδευαν την Κυπριακή Δημοκρατία του 1960. Αναφέρθηκε σε μια ενωμένη Ευρωπαϊκή Κύπρο, χωρίς ξένους εγγυητές με δικαιώματα μονομερούς επέμβασης και με απαλλαγή των κατοχικών στρατευμάτων.

Η δική μας πλευρά πηγαίνει αποφασισμένη, η πρόοδος θα εξαρτηθεί από το αν η Τουρκία επιτέλους αντιληφθεί πως αναχρονιστικές αντιλήψεις όσον αφορά τα συστήματα ασφάλεια θα πρέπει ναεγκαταλειφθούν, συμπλήρωσε. «Αυτό το αναχρονιστικό σύστημα, να δίδει σε οποιονδήποτε τρίτο μονομερή δικαιώματα επέμβασης ούτε καν συζητείται και πρέπει να διαγραφεί, όπως επίσης, επιτέλους, να δούμε τις 40 χιλιάδες των κατοχικών στρατευμάτων να αναχωρούν από την Κύπρο», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας πως αυτός είναι ο στόχος.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δεν υπάρχει πρόθεση από πλευράς Τουρκίας για κατάργηση εγγυήσεων ή αποχώρηση κατοχικού στρατού, ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι «πρέπει η ε/κ κοινότητα να αφήσει κατά μέρους το απόλυτο». «Έτσι απόλυτα πήγαμε, με μαγκιές, τον Φεβράρη του 2004» ότι «η Τουρκία δεν θα δεχτεί επιδιαιτησίες» και τελικά η αποστολή του τότε Προέδρου και των πολιτικών αρχηγών «κοίταζε ο ένας τον άλλο», ανέφερε. Συνέχισε, λέγοντας ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο η Τουρκία να παραμείνει με αυτή την απόλυτη θέση» αλλά «ας προετοιμαστούμε και στο ενδεχόμενο ότι η Τουρκία πιθανώς να κάνει κάποια κίνηση». «Μακάρι να κάνει κίνηση όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας», είπε, γιατί «εμένα με ενδιαφέρει να λύσω το Κυπριακό, δεν βολεύομαι με την κατοχή της μισής μου πατρίδας». Σύμφωνα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μελετήσει μαζί με τους συνεργάτες του όλα τα ενδεχόμενα .

Σε ερώτηση αν επηρεάζονται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί στο τεμάχιο 11, ο κ. Νεοφύτου απάντησε «καθόλου» καθώς υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις των εταιρειών έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Έχουν υποχρέωση οι εταιρείες να υλοποιήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις» και «δεν υπάρχει κανένα άλλοθι», κατέληξε.Τα τρία κόμματα του ενδιάμεσου, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κίνημα Αλληλεγγύης, κατέθεσαν κοινό έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου θα παρουσιαστεί αύριο. Τα τρία κόμματα ζητούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όπως υιοθετήσει τη συγκεκριμένη πρόταση και επιπρόσθετα να την καταθέσει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων στην Ελβετίας, ως πρόταση της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Εκκληση Κυπριανού ενωμένοι να παρουσιαστούν όλοι στο Κρανς Μοντάνα

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να παρουσιαστούν ενωμένοι στη διάσκεψη στο Κρανς Μοντάνα για να ενισχυθεί η προσπάθεια την οποία καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Παράλληλα, δήλωσε ότι η νέα διάσκεψη θα είναι ίσως η πιο καθοριστική όλων των συναντήσεων που έγιναν τα τελευταία χρόνια και είπε ότι θα πρέπει να είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι.

“Δεν αποτελούν έκπληξη για μας οι εξελίξεις, είχαμε προβλέψει ότι τελικά τα πράγματα θα εξελίσσονταν με το συγκεκριμένο τρόπο”, σημείωσε. “Θεωρούμε ότι αυτή η συνάντηση”, είπε, «θα είναι ίσως η πιο καθοριστική όλων των συναντήσεων που έγιναν τα τελευταία χρόνια.  Εχει τεράστια σημασία λοιπόν να πάμε επαρκώς προετοιμασμένοι και ταυτόχρονα έχει άλλη τόση τεράστια σημασία να είμαστε όσον το δυνατό πιο ενωμένοι ή τουλάχιστον να επιδιώξουμε να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο διαφορετικό από ό,τι στις προηγούμενες περιπτώσεις».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι έχει «απευθύνει μια έκκληση, δεν ζητούμε από κανένα να εγκαταλείψει τις θέσεις τις οποίες έχει και τις οποίες θα διατυπώσει στο Κυπριακό. Εμείς έχουμε πει επιτέλους ας βάλουμε μια φορά πάνω από όλα τα συμφέροντα της Κύπρου και όχι τα κομματικά. Ζητήσαμε από τα πολιτικά κόμματα να κάνουμε μια εκεχειρία, μιαν αποχή από τις δηλώσεις ιδιαίτερα την περίοδο που θα είμαστε εκεί στο Κρανς Μοντάνα. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι θα ενισχυθεί η προσπάθεια την οποία θα καταβάλει ο κ. Αναστασιάδης, θα ενισχυθεί  δηλαδή η διαπραγματευτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ίδια στιγμή θα μας δώσει τη δυνατότητα, μέσα σε ένα καλύτερο κλίμα, να συζητούμε στο Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα πρέπει να συνεδριάζει συνεχώς».

Σε ερώτηση αν υπήρξε ανταπόκριση από τα υπόλοιπα κόμματα  σε αυτό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί είπαν ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο. «Λυπούμαι γιατί επαναλαμβάνω, επιτέλους ότι θα έπρεπε να τεθούν τα συμφέροντα της Κύπρου πάνω από τα όποια κομματικά ή τις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες ενδεχομένως ο καθένας να έχει», είπε. Είναι αφέλεια, σημείωσε, «να θεωρεί ότι κάποιος μπορεί να κεφαλαιοποιήσει από τώρα μέχρι τις προεδρικές εκλογές οτιδήποτε. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει είναι να δούμε πώς συνεργαζόμαστε όλοι για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια και πιστέψετε με θα έχουμε πάρα πολλούς μήνες μπροστά μας μέχρι τον Φεβράρη που θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές για να κτίσει ο καθένας την εικόνα που θέλει να κτίσει στην κοινωνία».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι τα ζητήματα ασφάλειας «για μας είναι εξαιρετικά σημαντικά, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε επεμβατικά ή εγγυητικά δικαιώματα από την Τουρκία. Από εκεί και πέρα κατατέθηκε μια πρόταση στο παρελθόν από τον κ. Αναστασιάδη σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Εμείς θεωρούμε ότι εκείνη η πρόταση αποτελεί καλή βάση για τη διεξαγωγή περαιτέρω συζητήσεων. Το τι θα πετύχουμε, ας το κρίνουμε συνολικά όλοι μαζί εκεί στο Κρανς Μοντάνα, εάν και εφόσον η Τουρκία έλθει με καλή θέληση να συζητήσει σοβαρά στα ζητήματα της ασφάλειας».

Σιζόπουλος: Η ενότητα σημαντικός παράγοντας κοινής εθνικής γραμμής

Η ενότητα αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για τη διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής γραμμής, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, προσθέτοντας πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να παραμείνει σταθερός σε κάποιες θέσεις. O κ. Σιζόπουλος είπε πως η διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού εισέρχεται σε μια πάρα πολύ κρίσιμη βάση και γι’ αυτό θα πρέπει, με κάθε τρόπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να θωρακιστεί, αλλά και να ενισχυθεί η διαπραγματευτική του ικανότητα και δυνατότητα.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως η ενότητα θα συμβάλει επίσης στη διαμόρφωση μιας συλλογικής διαχείρισης του εθνικού προβλήματος. «Γι αυτό από την πλευρά τη δική μας έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση σε μια προσπάθεια ενίσχυσης αυτής της προσπάθειας, αλλά ο καθένας θα πρέπει να αντιληφθεί ότι για να μπορέσει αυτό να καρποφορήσει, για να γίνει υλοποιήσιμη αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και οι σύμβουλοι του να παραμείνουν σταθεροί σε κάποιες θέσεις», είπε

Λιλλήκας: Ελλοχεύει ο κίνδυνος κήρυξης αδιεξόδου στο Crans Montana

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, κατέθεσε εισήγηση για ομόφωνη απόφαση από το Εθνικό αλλά όπως ανέφερε στις δηλώσεις του κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό. Ο κ. Λιλλήκας έθεσε ζήτημα παύσης δηλώσεων και προεκλογικής δράσης για όσο διαρκεί η διάσκεψη για το κυπριακό, η οποία δεν έχει γίνει αποδεκτή.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι εκτιμούμε ότι από την ώρα που η Τουρκία δεν έχει δεχθεί να γίνει πραγματικά κατάλληλη προετοιμασία σε ένα διάλογο υψηλού επιπέδου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, αυτή η εξέλιξη μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως η Τουρκία δεν θα κάνει ουσιαστικές μεταβολές στις ακραίες τοποθετήσεις της. Αυτό, είπε, δεν αποκλείει βέβαια η Τουρκία να κάνει κινήσεις τακτικής για να πετύχει άλλους, επιμέρους, στόχους. Ελλοχεύει βεβαίως ο κίνδυνος κήρυξης ενός αδιεξόδου από τον ΓΓ με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σημείωσε.

Στη σημερινή συνεδρία, είπε, καταθέσαμε μια επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΕΣ, εισηγηθήκαμε όπως ληφθεί ομόφωνη απόφαση σήμερα η οποία, κατά την άποψή μας, θα μπορούσε να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση του ΠτΔ.

«Δεν έγινε αποδεκτή η εισήγησή μας, έτσι δεν υπήρξε καμία ομόφωνη απόφαση σήμερα. Εμείς θέλουμε να συνοδεύσουμε τον ΠτΔ στη Γενεύη. Ούτε στην προηγούμενη Διάσκεψη της Γενεύης είχαμε προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης. Είχα μάλιστα εκδώσει και γραπτή δήλωση τότε ότι μέχρι να τελειώσει η Διάσκεψη δεν θα υπήρχαν δηλώσεις από μέρους μου. Θέλω να δηλώσω σήμερα ότι ενόσω διαρκεί η Διάσκεψη θα ανασταλούν οι όποιες δραστηριότητες προεκλογικού χαρακτήρα, το θεωρώ ως το ελάχιστον,» πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας.

Ταυτόχρονα, είπε, θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει σωστή και πλήρης διαβούλευση και ενημέρωση έτσι ώστε να μπορέσουμε και εμείς να βοηθήσουμε με τα δικά μας σχόλια αλλά και τις δικές μας εναλλακτικές προτάσεις.

Σε ερώτηση τί περιείχε η πρόταση που κατέθεσε, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η πρόταση της Συμμαχίας ζητούσε να υπάρχει συνεχής σύνοδος του ΕΣ πριν και μετά από κάθε διαπραγματευτική σύνοδο, ταυτόχρονα να επαναβεβαιώσουμε τις ομόφωνες αποφάσεις του ΕΣ για αποχώρηση όλων των στρατευμάτων, των εποίκων και κατάργηση των εγγυήσεων, ζητήματα τα οποία πιστεύουμε ότι όντως θα βοηθούσαν τον Πρόεδρο στις διαπραγματεύσεις. «Ταυτόχρονα είπαμε ότι δεν θα μπορεί να υπάρχει καμία διασύνδεση με τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, είτε άμεσα είτε έμμεσα και να μην υπάρξει διασύνδεση μεταξύ των εσωτερικών πτυχών με τις διεθνείς πτυχές του Κυπριακού».

Ερωτηθείς από πού υπήρξε αντίδραση, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι δεν θεωρεί σωστό ή σκόπιμο να μεταφέρει εκτός ΕΣ τις συζητήσεις επί του θέματος, προσθέτοντας «ας μείνουμε μέχρι εδώ» γιατί θα ήταν λάθος να μπούμε τώρα μέσα σε μια αντιπαράθεση.

Περδίκης: Ο Πρόεδρος να είναι «πιο σταθερός στις θέσεις του»

«Δεν πρόκειται να υποσκάψουμε τη θέση του Προέδρου Αναστασιάδη, αλλά θεωρούμε ότι πρέπει να είναι πιο διεκδικητικός και να είναι και πιο σταθερός στις θέσεις του» δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης. Μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι η θέση «θα γίνουν οπωσδήποτε οι γεωτρήσεις» μετατράπηκε σήμερα στο «θα αποφασίσουν οι εταιρείες». Είπε ακόμη ότι οι εταιρείες έχουν δεσμεύσεις βάσει του συμβολαίου, ενώ η πολιτική δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη είναι ότι θα γίνει η γεώτρηση. Πρόσθεσε παράλληλα ότι για τους Οικολόγους μετρά η πολιτική δέσμευση.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, το γεωτρύπανο βρίσκεται ακόμη στην Τενερίφη της Ισπανίας και «ακόμα και σήμερα να ξεκινήσει δεν θα προλάβει να βρίσκεται στην Κύπρο και να εγκατασταθεί στις 12 Ιουλίου». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «από εκεί που μας έλεγαν ότι οπωσδήποτε θα γίνει η γεώτρηση, σήμερα μας είπαν ότι είναι θέμα των εταιρειών» ενώ διερωτήθηκε αν ευσταθεί η πολιτική διαβεβαίωση ότι θα γίνει οπωσδήποτε η γεώτρηση, ανεξάρτητα από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Αναφερόμενος στην επικείμενη Διάσκεψη για την Κύπρο, στην Ελβετία, ο Πρόεδρος των Οικολόγων εξέφρασε ανησυχία ότι «κάποιοι προσπαθούν να χαμηλώσουν τον πήχη» στα θέματα των εγγυήσεων και της παραμονής των στρατευμάτων με τη λύση του Κυπριακού.

Από τη στιγμή που δεν αποτελεί προϋπόθεση ότι η συζήτηση των υπολοίπων θεμάτων θα ξεκινήσει εφόσον υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, ουσιαστικά έχει σημειωθεί μια πρώτη μεγάλη υποχώρηση, είπε. Πρόσθεσε ότι η λειτουργία δύο παράλληλων διαδικασιών εγκυμονεί τον κίνδυνο «ουσιαστικά να εγκλωβιστούμε σε ένα ναρκοπέδιο» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κατηγορείται ότι δεν επιδεικνύει θετική διάθεση λόγω εκλογών, αλλά και με το ζήτημα της γεώτρησης, που όπως είπε, θα προκύψει στην πάροδο των διαπραγματεύσεων.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network