MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σύσκεψη στο Υπ. Παιδείας για νέα χρονιά. «Υπερκαλύφθηκε ο στόχος… 10 χιλιάδες επιπρόσθετα μονοθέσια θρανία για άνεση»

Advertisement

Sponsored by exness

Σύσκεψη εργασίας του Υπουργού Παιδείας με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών και τους Προέδρους των μεγαλύτερων Σχολικών Εφορειών – Σε ετοιμότητα τα σχολεία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς – Υπερκαλύφθηκε ο στόχος για την εγκατάσταση μονοθέσιων θρανίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) συνάντηση εργασίας του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών κ. Ντίνο Έλληνα και τους Προέδρους των μεγαλύτερων Σχολικών Εφορειών, με αντικείμενο τις προετοιμασίες για τη λειτουργία των σχολείων στη νέα σχολική χρονιά.

Advertisement

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΠΑΝ κ. Κύπρος Κυπριανού, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου κ. Ηλίας Μαρκάτζιης και εκπρόσωποι των Διευθύνσεων του ΥΠΠΑΝ, όπως επίσης και οι Πρόεδροι των Σχολικών Εφορειών Λευκωσίας, Στροβόλου, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Παραλιμνίου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ετοιμότητα των σχολείων ως προς την υλικοτεχνική υποδομή, τη σήμανση και την επίπλωση, την προμήθεια αναλώσιμων υλικών που σχετίζονται με την εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου και την ετοιμότητα του προσωπικού που απασχολείται στα σχολεία.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τους Προέδρους και μέσω αυτών τις Σχολικές Εφορείες για τις πολύ μεγάλες προσπάθειες και τη συμβολή τους στην ομαλή λειτουργία των σχολείων και την εφαρμογή των υγειονομικών προφυλάξεων μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Συγκεκριμένα, παρατήρησε ότι οι Σχολικές Εφορείες φάνηκαν στην πράξη ένας πολύτιμος συνεργάτης για το Υπουργείο και την Πολιτεία γενικότερα, συμβάλλοντας στις προσπάθειες και των εκπαιδευτικών που είχαν ως συλλογικό αποτέλεσμα την πολύ ικανοποιητική ανταπόκριση του δημόσιου σχολείου στην αναπάντεχη πρόκληση της πανδημίας.

Σημείωσε ακόμη ότι ο αρχικός στόχος που είχε τεθεί σύμφωνα με τις Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 21 Αυγούστου 2020, για την προσαρμογή υφιστάμενων θρανίων και την προμήθεια των αναγκαίων 19-20 χιλιάδων μονοθέσιων θρανίων, όχι μόνο υλοποιήθηκε έγκαιρα, αλλά υπερκαλύφθηκε. Συγκεκριμένα, μέχρι τον περασμένο Ιούλιο οι Σχολικές Εφορείες είχαν προμηθεύσει τα σχολεία με σχεδόν 50 χιλιάδες μονοθέσια θρανία.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό για τη χωροθέτηση των αιθουσών διδασκαλίας στη βάση των αναγκών που προκύπτουν για την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, τα σχολεία είναι ήδη έτοιμα. Η παραγγελία περίπου 10 χιλιάδων επιπρόσθετων μονοθέσιων θρανίων που βρίσκεται τώρα σε φάση εκτέλεσης αποσκοπεί σε μεγαλύτερη άνεση.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και διεκπεραιώθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν στις προμήθειες και τις εργασίες των Σχολικών Εφορειών.

Τέλος, τη σύσκεψη απασχόλησε και εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Σχολικών Εφορειών για επαναφορά και προώθηση του θεσμικού πλαισίου και του σχετικού νομοσχεδίου που είχε ετοιμασθεί για το καθεστώς και τη λειτουργία των Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network