MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συντηρητικό «ξεκλείδωμα». Σκέψεις για καταστήματα αλλά με εξαιρέσεις και κομμωτήρια πρώτα

Advertisement

Sponsored by exness

Ακτίδα φωτός για σταδιακή έξοδο από το lockdown – Ικανοποίηση για την βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα – Ανησυχούν οι σταθερά μεγάλοι αριθμοί νοσηλευόμενων – Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις και για τα σχολεία – Ποιοι κερδίζουν έδαφος για να ανοίξουν στη πρώτη φάση του unlock

Βελτιωμένη αλλά ρευστή παραμένει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας με τον κορωνοϊό να βρίσκεται ακόμα στην κοινότητα.

Advertisement

Οι αριθμοί των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών αν και αφήνουν περιθώριο για συγκρατημένη αισιοδοξία, δεν είναι η μοναδική παράμετρος που θα τεθεί στο μικροσκόπιο της επιδημιολογικής ομάδας, η οποία αναμένεται να επαναξιολογήσει τα δεδομένα.

Βαρόμετρο που θα ανάψει «πράσινο» για να πάμε σε σταδιακό unlock είναι οι εισαγωγές στα δημόσια νοσηλευτήρια και η κατάσταση που θα επικρατεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης σημειώνει ότι «η εικόνα μας βελτιώθηκε αισθητά, σταθεροποιήθηκε, όμως έχει και κάποια σκαμπανεβάσματα αναμενόμενα, λόγω και των τεστ που γίνονται. Ευτυχώς δεν είδαμε μεγάλη αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων που φαίνεται να κυμαίνονται στα 150-170 τις τελευταίες ημέρες. Ελπίζουμε ότι θα πέσουν τις επόμενες ημέρες».

Σημαντική παράμετρος, λέει, είναι σίγουρα πλην των κρουσμάτων και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και πρώτος παράγοντας οι ΜΕΘ και οι ΜΑΦ.

Πρώτα «ανεβάζει ρολά» το λιανικό εμπόριο… Γρίφος τα σχολεία

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times οι σκέψεις που γίνονται για το σταδιακό «ξεκλείδωμα», είναι αυτό να γίνεται ανά 15 ημέρες με πρώτες να κερδίζουν έδαφος τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, ώστε να «ανεβάσουν ρολά» υπό προϋποθέσεις. Αυτό δεν αφορά σε πρώτο στάδιο πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες αν και δεν έχει κλειδώσει τίποτα ακόμη, σκέψεις γίνονται και για την επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής όπως αυτά λειτουργούσαν μόνο με ραντεβού και τηρώντας όλα τα μέτρα πριν το δεύτερο lockdown.

Όσον αφορά τα σχολεία και την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες με φυσική παρουσία, αυτό επίσης θα τεθεί στο τραπέζι, ωστόσο τίποτα δεν έχει αποφασιστεί επί του παρόντος.

Έδωσε «γραμμή» για έξοδο από το lockdown ο Υπουργός Υγείας…

Με ανακοίνωση του πάντως ο Υπουργός Υγείας την Πέμπτη διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι «εάν συνεχιστεί η πτωτική τάση των επιδημιολογικών δεικτών θα μπορούμε να προσβλέπουμε σε σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία εκπνέουν την 31η Ιανουαρίου 2021».

«Η υποχώρηση του δείκτη θετικότητας σε συνδυασμό με τη μείωση των κρουσμάτων που εντοπίζονται, είναι ενδείξεις για ανακοπή της ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού, που είναι το ζητούμενο των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, το Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να δέχεται μεγάλη πίεση και η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αν και ελεγχόμενη, παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη» επισήμανε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network