MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνολικά 13 υποψήφιοι στις επικείμενες αναπληρωματικές «εκλογές» στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Δεκατρία άτομα υπέβαλαν υποψηφιότητα για την έδρα στη «βουλή», η οποία κενώθηκε μετά από την αποχώρηση του Κουντρέτ Οζερσάι πριν ένα και πλέον χρόνο

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται στην υποβολή χθες των υποψηφιοτήτων για τις αναπληρωματικές «εκλογές» της 25ης Ιουνίου. Από τους συνολικά 13 υποψήφιους οι 7 είναι κομματικοί υποψήφιοι και οι 6 ανεξάρτητοι. Οι υποψηφιότητες υποβλήθηκαν στο «δικαστήριο» της κατεχόμενης Λευκωσίας. Πρόκειται για τους: 1. Αλί Μπασμάν (ΚΕΕ), 2. Σαμί Οζουσλού (ΡΤΚ), 3. Σερχάν Ακτούντς (ΔΚ), 4. Φιγκέν Γιαμάν Λέσινγκερ (ΚΑ), 5. Τατσάν Ρεϊνάρ (ΚΚΔ), 6. Ουμούτ Ερσόι (Δρόμος Ανεξαρτησίας), 7. Μπουράι Μπισκιουβιτσί (ΚΕΔ) και οι ανεξάρτητοι: 8. Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν, 9. Μερίτς Ερουλκιού, 10. Τσετίν Σαντελί, 11. Ταλίπ Σαντζάρ, 12. Ναζίμ Οζσεβέρ, 13. Αλπέρ Οζσακίντς

Advertisement

Κύριος στόχος του «κυβερνώντος» Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) είναι να ενδυναμώσει την παρουσία του στη «βουλή», ενώ το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) δηλώνει ότι αν κερδίσει την «έδρα», αυτό θα αποτελέσει απόδειξη της έλλειψης εμπιστοσύνης προς τους «κυβερνώντες» και το επόμενο βήμα θα είναι οι «πρόωρες εκλογές».

Στο μεταξύ, η Αβρούπα με τίτλο «Γιορτή της Δημοκρατίας υπό εισβολή και κατοχή», αναφέρεται στο θέμα και δημοσιεύει δηλώσεις των υποψηφίων.

Ο Αλί Μπασμάν ανέφερε ότι ακολούθησε αυτό το δρόμο για να εξυπηρετήσει περισσότερο το «κράτος», την πατρίδα και το έθνος. Ο Σαμί Οζουσλού ευχήθηκε σε όλους μια καθαρή «προεκλογική» εκστρατεία, όπου θα θέσουν όλοι τις θέσεις τους και το όραμα τους χωρίς συκοφαντίες. Ο Τατζιάν Ρεϊνάρ δήλωσε ότι έθεσε υποψηφιότητα για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει ένας «βουλευτής» και να αποτελέσει διαφορετική φωνή της αντιπολίτευσης.

Η Φιγκέν Γιαμάν Λέσινγκερ ανέφερε ότι θα εργαστεί για όλους όσοι δίνουν την καρδιά τους για την πατρίδα, ενώ ο Σερχάν Ακτούντς είπε ότι θα εκπροσωπήσει όλο το «λαό» στη «βουλή», σημειώνοντας ότι θα πρέπει να επιδείξουν σεβασμό οι υποψήφιοι μεταξύ τους.

Λέγοντας ότι βρισκόμαστε στο νησί από πείσμα, ο Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν δήλωσε ότι θα καταστήσουν δυνατή μια ανθρώπινη ζωή σε αυτή τη «χώρα», με δημοκρατία, ειρήνη, ανθρώπινα δικαιώματα, και ομοσπονδιακή λύση.

Ο Ουμούτ Ερσόι ανέφερε ότι ο Ανεξάρτητος Δρόμος είναι το κόμμα που εκφράζει τους μισθωτούς, τους άνεργους, τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, του λήπτες δημοσίων βοηθημάτων, τους νέους, τις γυναίκες, τους φτωχούς και τους ηλικιωμένους και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα μιλά εκ μέρους όλων αυτών.

Αποχή και μποϊκοτάρισμα από ΚΝΚ και ΚΕΚ

Ο γγ του Κόμματος Νέα Κύπρος (ΚΝΚ), Μουράτ Κανατλί κάλεσε τον κόσμο να αντιδράσει στις «εκλογές» και έθεσε το ερώτημα «τι θα ωφελήσει η ψήφος τους αφού δεν μπορούμε να πούμε ότι κάνουν το καθήκον τους στη βουλή».

«Ξέρουμε από την προηγούμενη εμπειρία μας ότι σε αυτές τις αναπληρωματικές εκλογές θα πλουτίσουν κάποιες διαφημιστικές εταιρείες και κανείς δεν θα αναρωτηθεί από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα», ανέφερε ο κ. Κανατλί. Πρόσθεσε ότι «η σημερινή κατάσταση δεν ωφελεί κανέναν, εάν λεχθεί όχι σε αυτές τις αναπληρωματικές εκλογές, θα υπάρξει μια διακοπή από τις εναλλακτικές ενός συστήματος που δεν έχει εναλλακτικές, και αυτή είναι η μόνη επιλογή μπροστά μας».

Εξάλλου, το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος (ΚΕΚ) κάλεσε τους «ψηφοφόρους» να μη συμμετάσχουν στις «εκλογές». Με γραπτή ανακοίνωση του κεντρικού του συμβουλίου, το κόμμα κάλεσε όσους αγαπούν τη χώρα να ενωθούν και να δώσουν αγώνα για την κοινή πατρίδα, λέγοντας ότι «μια καρέκλα δεν κάνει διαφορά στη σύνθεση της βουλής».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network