MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνεργασία και ανάπτυξη κοινών δράσεων συζήτησαν Φαίδωνος και Πρέσβης της Σουηδίας

Advertisement

Sponsored by exness

Συνεργασία και ανάπτυξη κοινών δράσεων συζήτησαν Φαίδωνος και Πρέσβης της Σουηδίας

Τη συνεργασία και την ανάπτυξη κοινών δράσεων, όπως η διοργάνωση εκδήλωσης στην Πάφο με τη συμμετοχή Τουρκοκύπριων που διέμεναν πριν το 1974 στην πόλη, συζήτησαν ο Δήμαρχος Πάφου με τον Πρέσβη της Σουηδίας στην Κύπρο.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τον Πρέσβη της Σουηδίας Martin Hagstrom στην Κύπρο συνάντησε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022. Η επίσκεψη αποτέλεσε ευκαιρία αλληλογνωριμίας κατά την οποία έγινε αναφορά στις σχέσεις και δεσμούς των δύο χώρων.

Παράλληλα, προστίθεται στην ανακοίνωση, έγινε αναφορά σε διάφορα θέματα που αφορούν τους τομείς του πολιτισμού, τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης μέσω της εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα των πανεπιστημιακών σχολών που θα εγκατασταθούν στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος Πάφου επεξήγησε στον Πρέσβη τον σημαντικό στόχο του Δήμου Πάφου να καταστεί η πόλη μας περιφερειακό κέντρο ανώτερης εκπαίδευσης και καινοτομίας, και συζητήθηκαν τρόποι πιθανής συνεργασίας με αντίστοιχα ιδρύματα και επιχειρήσεις από στην Σουηδία.

Με τη σειρά του ο κ. Hagstrom αναφέρθηκε στο έργο της Πρεσβείας της Σουηδίας στην Κύπρο, καθώς και στις προγραμματισμένες δράσεις της σχετικά με την επικείμενη προεδρία της Σουηδίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε σχέση με τις δράσεις αυτές συζητήθηκε, συνεχίζει η ανακοίνωση, η πιθανή συνεργασία του Δήμου Πάφου και της Πρεσβείας, για την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων στην πόλη.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε μεταξύ του Δημάρχου και του Πρέσβη της Σουηδίας η διοργάνωση εκδήλωσης στην Πάφο με τη συμμετοχή Τουρκοκύπριων που διέμεναν πριν το 1974 στην πόλη της Πάφου.

Ο κ. Φαίδωνος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη, ενώ από πλευράς του ο κ. Hagstrom συνεχάρη τον Δήμαρχο για την εντυπωσιακή εικόνα της πόλης μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network