MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνεχίζουν τη στάση εργασίας για ΑΤΑ εργαζόμενοι ξενοδοχείου στην Πάφο. Καλεί σε διάλογο το Υπουργείο

Advertisement

Sponsored by exness

Συνέχεια στη στάση εργασίας εργαζομένων ξενοδοχείου στην Πάφο για ΑΤΑ, καλεί σε διάλογο το Υπ. Εργασίας

Συνεχίζεται η αυθόρμητη στάση εργασίας στην οποία κατήλθαν από την Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακή μονάδα της Πάφου, ζητώντας την καταβολή της ΑΤΑ και εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης.

Advertisement

Με πλακάτ στα οποία αναγράφονται συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από την ΑΤΑ», «ΑΤΑ- σεβασμό στα συμφωνηθέντα», «ΑΤΑ για όλους» οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας συγκεντρώθηκαν εκ νέου σήμερα Τετάρτη έξω από τον χώρο εργασίας τους.

Σε δηλώσεις στο Kυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κλάδου Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Νίκος Σαββίδης, ανέφερε πως το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων μετά από αυτή την εξέλιξη, απέστειλε επιστολή όπως αύριο Πέμπτη στις 10:00 το πρωί παραστούν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στο Επαρχιακό Γραφείο για συζήτηση θεμάτων προς συζήτηση που αφορούν την τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης, δηλαδή ΑΤΑ, αυξήσεις, 13ος μισθός, Γιορτές/ Αργίες.

Ο κ. Σαββίδης είπε ότι στην επιστολή του το Υπουργείο καλεί για ανάκληση οποιονδήποτε απεργιακών ή άλλων μέτρων, ώστε να τηρηθούν οι διαδικασίες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, οι μισοί ξενοδόχοι της Πάφου δεν εφαρμόζουν την συμφωνία που επετεύχθη τον περασμένο Οκτώβριο για την παραχώρηση αυξήσεων στους εργαζόμενους και ανέφερε πως οι συντεχνίες στηρίζουν την κινητοποίηση.

Υπενθύμισε ότι από την 1η Ιανουαρίου θα έπρεπε να καταβάλουν το ένα δεύτερο της ΑΤΑ στους εργαζομένους, «κάτι που αρνούνται να πράξουν ορισμένες μονάδες».

Εξάλλου σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κούλης Ιγνατίου, Γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχειακών της ΣΕΚ, ανέφερε πως οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου πληρώθηκαν, ωστόσο στον μισθό τους δεν συμπεριλαμβάνονταν το τιμαριθμικό επίδομα για το οποίο υπήρξε γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας.

Ανέφερε ότι σύμφωνα με τη γνωμάτευση, «ξεκάθαρα, στον μισθό του ξενοδοχειακού υπαλλήλου πρέπει να περιλαμβάνεται τιμαριθμικό επίδομα και η αύξηση του 1,5%, η οποία συμφωνήθηκε για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης μέχρι 31.12.23».

Πρόσθεσε επίσης πως από τη στιγμή που οι υπάλληλοι δεν είδαν την αύξηση και το τιμαριθμικό επίδομα αντέδρασαν και έμειναν εκτός του ξενοδοχείου, ειδοποιώντας και τις συντεχνίες.

Ο κ. Ιγνατίου είπε ότι στάληκε επιστολή καταγγελίας στο Υπουργείο για παραβίαση της νομοθεσίας όπως και επιστολή για μεσολάβηση για τις αυξήσεις προσθέτοντας ότι ” η συγκεκριμένη εταιρεία ούτε έστειλε επιστολή για να ενημερώνει για οτιδήποτε το Υπουργείο, αλλά και ούτε ήρθε σε οποιοδήποτε διάλογο με τις συντεχνίες”.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal