MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνεχίζονται οι επαφές Ακιντζί με κόμματα για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» 

Advertisement

Sponsored by exness

Συνεχίζονται την Τρίτη οι επαφές Ακιντζί με κόμματα για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» – Συνεδριάζει το κόμμα του Οζερσάι

Advertisement

Συναντήσεις με τα μικρότερα «κοινοβουλευτικά» κόμματα, ΚΚΔ, ΔΚ και ΚΑ, θα έχει αύριο ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος σήμερα είχε συνάντηση με τους προέδρους των κομμάτων ΚΕΕ, ΡΤΚ και ΚΛ, ενώ το κόμμα του Κουντρέτ Οζερσάι που αποχώρησε από την τετρακομματική «κυβέρνηση» την περασμένη εβδομάδα προκαλώντας την πολιτική κρίση συνεδριάζει για να αποφασίσει τί θα πράξει.

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται και γράφονται στα τ/κ ΜΜΕ, επικρατέστερο σενάριο είναι ο σχηματισμός «κυβέρνησης» μεταξύ των κομμάτων Εθνικής Ενότητας και του Λαού, ωστόσο στο κόμμα της δεξιάς (ΚΕΕ) υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από μερίδα στελεχών και οπαδών για τον Κουντρέτ Οερσάι και το κόμμα του. Η συνεδρία του ανώτατου συλλογικού οργάνου του κόμματος του Λαού αναμένεται να διαρκέσει απόψε, γράφουν τ/κ ιστοσελίδες, ενώ ο ίδιος ο κ. Οζερσάι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην καταλήξουν σε απόφαση σήμερα και η συνεδρία να συνεχιστεί αύριο.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ δήλωσε σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί ότι θα αρχίσει επαφές με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα μόλις πάρει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης». Ο κ. Ακιντζί, ανέφερε ο κ. Τατάρ, θα καθορίσει τις κινήσεις του αύριο μετά το μεσημέρι. «Οι πιθανότητες είναι ξεκάθαρες, δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Εάν όλοι κάνουν αυτό που τους αναλογεί και το ΚΕΕ προβεί σύντομα στις δικές του αξιολογήσεις θα γίνει το καλύτερο για την χώρα». Ανακοίνωσε ότι τα κομματικά όργανα του ΚΕΕ θα συνέλθουν αφού το κόμμα λάβει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης», πράγμα που ο ίδιος αναμένει να γίνει μέχρι την Τετάρτη.

Ανέφερε επίσης ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί το ενδεχόμενο των πρόωρων «εκλογών», αλλά αν δεν υπάρξει κατάληξη στις προσπάθειες αυτό είναι μια επιλογή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν επανέλαβε τη θέση του ότι η εντολή πρέπει να δοθεί στο ΚΕΕ και να σχηματισθεί «κυβέρνηση» το συντομότερο δυνατό, γιατί η «χώρα» βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση οικονομικά.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι μέχρι σήμερα δεν έκανε καμία επαφή με κανένα κόμμα και πως τις αποφάσεις θα λάβουν τα συλλογικά όργανα του κόμματός του.

Η κομματική ομάδα του κόμματος Αναγέννησης αποφάσισε ότι θα στηρίξει οποιοδήποτε μοντέλο «κυβέρνησης» με τον όρο ότι θα γίνουν πρόωρες «εκλογές». Τα συλλογικά όργανα του κόμματος, αναφέρεται σε ανακοίνωση, θα συνέλθουν και πάλι να αξιολογήσουν τυχόν εξελίξεις.

Για καθυστέρηση της εντολής σχηματισμού «κυβέρνησης» κατηγόρησε τον Μουσταφά Ακιντζί ο ΓΓ του ΚΕΕ, Χασάν Τατσόι λέγοντας ότι το πράττει αυτό επειδή θέλει στην νέα «κυβέρνηση» να υπάρχει κόμμα που ο ίδιος στηρίζει. Του απέδωσε σκοπιμότητες λόγω των «προεδρικών εκλογών» και επειδή θέλει να είναι και πάλι υποψήφιος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network