MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνεχίζεται το «πήγαινε- έλα» για επιστροφή στο τραπέζι

Advertisement

Sponsored by exness

Χωριστές συναντήσεις Έιντε με Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί – Μετά τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, στην Κύπρο ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, Τζόναθαν Κόεν – Προετοιμάζει το έδαφος για την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ – Ενθάρρυνση για συνέχιση των συνομιλιών από ΗΠΑ

Advertisement

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το Mont Pelerin οι δύο ηγέτες μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη επιχειρούν να βρουν τη χρυσή τομή για να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι των συνομιλιών.  Σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, θα έχει ξανά χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως συνεχίζοντας τη διπλωματία του πήγαινε – έλα, ο κ. Έιντε θα συναντηθεί στις 10 το πρωί με τον κ. Ακιντζί και στις 11:30 με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και πως μετά τις συναντήσεις του σκοπεύει να προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Σιντίκ είπε πως ο κ. Έιντε δεν θα αναχωρήσει σήμερα από το νησί, όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό.

«Ανοίγει» το δρόμο για την κάθοδο Κέρι ο Τζόναθαν Κόεν

Μετά τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, στην Κύπρο θα βρεθεί σήμερα ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, Τζόναθαν Κόεν.

Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο και Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, χωρίς όμως να έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, δήλωσε πως οι ΗΠΑ βεβαίως ενθαρρύνουν τη συνέχιση των συνομιλιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Τόνερ πρόσθεσε «Από μέρους μας συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη διαδικασία υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, υπό τον ειδικό σύμβουλο Έσπεν Μπαρθ Έιντε. Μιλώντας γενικά, έχουμε ενθαρρυνθεί από την πρόοδο που σημείωσαν οι Κύπριοι ηγέτες φέτος. Και η προσοχή μας συνεχίζει να εστιάζεται στην υποστήριξη των προσπαθειών των πλευρών να φτάσουν σε μία συνολική διευθέτηση και να επανενώσουν την Κύπρο ως μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία», είπε.

«Όπως είπαμε έχει σημειωθεί πρόοδος. Αυτή τη στιγμή οι συνομιλίες έχουν διακοπεί. Δεν θέλω να προσδιορίσω τα επόμενα βήματα. Εναπόκειται στα μέρη να αποφασίσουν. Εμείς βεβαίως ενθαρρύνουμε τη συνέχιση των συνομιλιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network