MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός επιβατών Thomas Cook. Άλλες 7 πτήσεις από Λάρνακα-Πάφο

Advertisement

Sponsored by exness

Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός τουριστών από την Κύπρο στις χώρες τους – Άλλες 7 πτήσεις από Λάρνακα και Πάφο

Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός τουριστών από την Κύπρο προς τις χώρες τους μετά την κατάρρευση της Thomas Cook.

Advertisement

Σε γραπτή ανακοίνωση της Hermes Airports αναφέρεται ότι «χθες Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Πάφου τρεις πτήσεις επαναπατρισμού επιβατών της Thomas Cook UK προς Μάντσεστερ, Λονδίνο (Gatwick) και East Midlands. Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις αερογραμμές Ryanair, EasyJet και Titan Airways».

Προστίθεται ότι «άλλες έξι πτήσεις της Thomas Cook Scandinavia, που είχαν ακυρωθεί τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου επαναπρογραμματίσθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από χθες βράδυ μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα προς Γκέτεμποργκ, Ελσίνκι, Κοπεγχάγη, Billund, Στοκχόλμη και Μάλμε. Οι πέντε πτήσεις πραγματοποιήθηκαν από την Thomas Cook Scandinavia, ενώ μία πραγματοποιήθηκε από την Finnair».

Για σήμερα Τετάρτη «έχουν προγραμματιστεί επτά πτήσεις επαναπατρισμού των επιβατών της Thomas Cook UK από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς Νιούκαστλ, Gatwick, Μάντσεστερ, Γλασκόβη, Μπέρμιγχαμ, Μπέλφαστ, Μπρίστολ και μία από το αεροδρόμιο της Πάφου προς Μάντσεστερ».

Σημειώνεται ότι για αύριο Πέμπτη δεν υπήρχαν προγραμματισμένες πτήσεις του ομίλου Thomas Cook από/προς τα κυπριακά αεροδρόμια.

Το κοινό μπορεί να βρίσκει όλη την τελευταία πληροφόρηση για τον προγραμματισμό των πτήσεων επαναπατρισμού των επιβατών της Thomas Cook UK στην ιστοσελίδα της Hermes Airports www.hermesairports.com και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Hermes, στο @cyprusaeropolis.

Συνολικά 30.000 πελάτες της Thomas Cook επαναπατρίστηκαν στη Βρετανία

Συνολικά περίπου 30.000 πελάτες της Thomas Cook που ζουν στη Βρετανία και βρίσκονταν στο εξωτερικό τη στιγμή της πτώχευσης του ταξιδιωτικού ομίλου έχουν επιστρέψει στη χώρα τους τις δύο πρώτες ημέρες της επιχείρησης επαναπατρισμού, σύμφωνα με τη βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σήμερα Τετάρτη υπολογίζεται ότι θα επαναπατριστούν ακόμη 16.500 τουρίστες, από το σύνολο των 120.000 Βρετανών που παραμένουν στο εξωτερικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Ρίτσαρντ Μόριαρτι είπε: «Έχουμε πλέον πραγματοποιήσει περισσότερες από 130 πτήσεις τις πρώτες δύο ημέρες αυτής της επιχείρησης, επαναπατρίζοντας σχεδόν 30.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι στιγμής επαναπατρίζουμε το 95% των ανθρώπων στην αρχική ημέρα αναχώρησής τους, στο τέλος των διακοπών τους».

Ο ίδιος κάλεσε τους πελάτες της Thomas Cook να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, διαβεβαιώνοντας ότι θα επιστρέψουν με πτήσεις την ημέρα και όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα της προγραμματισμένης επιστροφής τους.

Παρόλα αυτά συνεχίζονται οι αναφορές για ξενοδόχους που ζητούν από τους πελάτες της Thomas Cook να τους πληρώσουν για τη διαμονή τους, παρά το γεγονός ότι οι πελάτες έχουν ήδη πληρώσει το τουριστικό γραφείο και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι οι βρετανικές κρατικές εγγυήσεις θα καλύψουν το κόστος των πακέτων όσων τουριστών βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό.

Μάλιστα στην Κούβα προσωρινά δεν επιτρεπόταν σε πελάτες και προσωπικό της Thomas Cook να φύγουν από τα ξενοδοχεία μέχρι να γίνει η πληρωμή. Το πρόβλημα, ωστόσο, λύθηκε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal