MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνεχίζεται η προσπάθεια μετατροπής συναντιλήψεων σε συγκλίσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Συνεχίζεται η προσπάθεια μετατροπής των συναντιλήψεων σε συγκλίσεις – Συνάντηση Αναστασιάδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, για αποτίμηση και συζήτηση για τα επόμενα βήματα

Advertisement

Μετά το πέρας της συνάντησης Αναστασιάδη-Έιντε, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «έγινε μια καλή και εποικοδομητική συζήτηση σε σχέση με την κατάσταση πραγμάτων στο τραπέζι ων συνομιλιών, καθώς επίσης και για τις επερχόμενες συναντήσεις ανάμεσα στους δύο ηγέτες. Η προσπάθεια συνεχίζεται και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση πραγμάτων».

«Υπάρχει πρόοδος, αλλά υπάρχουν και διαφωνίες και επιχειρούμε μέσα από τη συζήτηση να δούμε πώς μπορεί να προχωρήσει η όλη διαδικασία», σημείωσε.

Η λύση πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμη

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του κυρίου Έιντε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ έχουν ως κύριο σκοπό τη δημιουργία μιας λύσης που να είναι βιώσιμη από μόνη της, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι «ακριβώς η λύση πρέπει να είναι βιώσιμη και αυτός είναι ο στόχος του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας αλλά περισσότερο δικός μας στόχος. Και οφείλω να πω ότι οι πρώτες εκτιμήσεις -διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες- λένε ότι η ίδια η λύση θα πρέπει να είναι βιώσιμη. Και για να είναι βιώσιμη μια λύση θα πρέπει να είναι και ορθή. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο εργαζόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

«Θα πρέπει να έχουμε ενώπιον μας πραγματικά δεδομένα και κάποια δεδομένα σχετίζονται άμεσα με τις πτυχές της λύσης. Είναι αυτό που αναφέρθηκε και προηγουμένως σε σχέση με τη βιωσιμότητα. Άρα, πρέπει να έχουμε ενώπιον μας κάτι πιο συγκεκριμένο για να μπορούν να γίνουν και πιο συγκεκριμένες συζητήσεις σε σχέση με τη βοήθεια που μπορεί να δοθεί», συμπλήρωσε.

Τέσσερα ανοιχτά κεφάλαια…

Οι επόμενες συναντήσεις των ηγετών είναι προγραμματισμένες για τις Δευτέρες 25 Απριλίου και 9 Μαΐου. Στη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, θα υπάρξει συνέχιση της συζήτησης που αφορά στην προσπάθεια μετατροπής συναντιλήψεων στα τέσσερα κεφάλαια που έχουν συζητηθεί, σε συγκλίσεις.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network