MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνεχίζεται η εκδίκαση αγωγών για αποζημιώσεις στην υπόθεση Αστρασόλ

Advertisement

Sponsored by exness

Ο δικηγόρος εναγόντων στην υπόθεση προέβη στην τελική τού αγόρευση για τις αποζημιώσεις για οχληρία και πρόκληση καρκίνου –  Η σημερινή αγόρευση του δεν αφορούσε τα θύματα τα οποία απεβίωσαν από τον καρκίνο

Advertisement

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η εκδίκαση των αγωγών που καταχώρησαν οι ενάγοντες στην υπόθεση του εργοστασίου Αστρασόλ, διεκδικώντας αποζημιώσεις.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο δικηγόρος εναγόντων στην υπόθεση Λουκής Λουκαϊδης προέβη στην τελική τού αγόρευση για τις αποζημιώσεις για οχληρία και πρόκληση καρκίνου.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε, μεταξύ άλλων, στην αγόρευση του ότι «η πρόκληση καρκίνου στους πελάτες μας λόγω αδράνειας και αμέλειας, το λιγότερο, των αρμόδιων κρατικών αρχών και των υπευθύνων του εργοστασίου, δεν απέχει ουσιαστικά από το έγκλημα της ανθρωποκτονίας. Διότι όποιο βιβλίο επιστημονικό διαβάσουμε ή απλά ένα λεξικό και όποιον επιστήμονα ρωτήσεις θα σου πει ότι το διχλωρομεθάνιο…είναι καρκινογόνο…».

Σε σχέση με το ύψος των αποζημιώσεων, ο δικηγόρος των εναγόντων σημειώνει στην γραπτή του αγόρευση ότι «ζητούμε […]ποσό άνω του 1.000.000 εκατομμυρίου ευρώ για τον ενάγοντα 1 και μικρού Σταύρου και τούτο διότι οι παραπονούμενοι είναι ακόμα ζωντανοί και ο μικρός Σταύρος υπέφερε για διάστημα 6 χρόνων που διήρκησε η άμεση ιατρική θεραπεία. Από την άλλη, ο πατέρας βρίσκεται σε μια αβέβαιη άρρωστη κατάσταση καρκίνου. Παράλληλα ζητούμε το ποσό των €500,000 για την μητέρα του Σταύρου και σύζυγο του ενάγοντα 1 που έζησε το μαρτύριο του περιβάλλοντος αυτού για αρκετό χρόνο».

Αναφέρει επίσης ότι «ζητούμε το ποσό άνω του 1.000.000 εκατομμυρίου ευρώ για κάθε ενάγοντα ξεχωριστά(ζεύγος Μηνά) στην αγωγή αρ. 4684/10 και άνω του 1,000,000 εκατομμυρίου ευρώ για τον ενάγοντα κ. Κκαιλή στην αγωγή 4600/10».

Ο κ. Λουκαΐδης σημειώνει ότι η σημερινή αγόρευση του δεν αφορούσε τα θύματα τα οποία απεβίωσαν από τον καρκίνο για τα οποία θα αγορεύσει ξανά στις 16 Ιανουαρίου 2019.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο με την απόφαση του έκρινε ότι έχει αποδειχθεί, στον απαιτούμενο βαθμό, ότι η λειτουργία του εργοστασίου της Astrasol δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην υγεία και ευημερία των εναγόντων που κατοικούσαν γύρω από αυτό, αποδίδοντας ευθύνη «για πρόκληση καρκίνου λόγω ενεργειών ή παραλείψεων» εναντίον του Φοίβου Λιασή, Αστρασόλ Λτδ και του Γενικού Εισαγγελέα.

Για τους άλλους εναγομένους, Σωτήρης Λιασή,Μαρούλα Λιασή,, Επίσημο Παραλήπτη ως εκκαθαριστή της περιουσίας της εταιρείας «Liasιs Shoelasts Company Ltd» & Δήμου Λατσιών, δεν είχε αποδειχθεί στον απαιτούμενο βαθμό οιαδήποτε ευθύνη έναντι των εναγόντων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal