MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνεχίζει την επ’ αόριστον απεργία η ΠΑΣΥΝΟ

Advertisement

Sponsored by exness

Τη συνέχιση της επ` αόριστον απεργίας των μελών της στα δημόσια νοσοκομεία αποφάσισε η ΠΑΣΥΝΟ με τη Συντεχνία να ανακοινώσει την ίδια στιγμή και την πρόθεση της να καταγγέλλει όσους παρεμποδίζουν τα μέλη της να ασκούν το συνδικαλιστικό δικαίωμα της απεργίας

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντεχνίας των Νοσηλευτών το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Υγείας Γεώργιο Παμπορίδη με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την αυτονόμηση των νοσοκομείων και το καθεστώς των νοσηλευτών στα αυτονομημένα νοσηλευτήρια και τα άλλα αιτήματα του Κλάδου.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΝΟ, στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός παρουσίασε την επίσημη θέση του Υπουργείου αναφορικά με το αίτημα για αναβάθμιση στην πανεπιστημιακή δομή, εξηγώντας ότι το θέμα αυτό συζητείται μόνο μέσα στις νέες δομές που θα δημιουργηθούν στα αυτόνομα νοσηλευτήρια.

Όπως αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ ο Υπουργός πρόσθεσε ότι οι νέες δομές που πρόκειται να εισηγηθεί το Υπουργείο Υγείας θα προϋποθέτουν την αποποίηση του σημερινού εργασιακού καθεστώτος για τους υφιστάμενους υπαλλήλους, ξεκαθαρίζοντας ότι η πανεπιστημιακή δομή θα παραχωρηθεί μόνο στο πλαίσιο του αυτόνομου και δεν θα είναι η ίδια με αυτήν της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Η ΠΑΣΥΝΟ σημειώνει επίσης ότι ο Υπουργός δεν αποδέχεται να συζητήσει αυτή τη στιγμή τα εργασιακά αιτήματα αναφέροντας ότι δεν είναι τη δική του αρμοδιότητα αλλά του Υπουργείου Οικονομικών.

Ως εκ τούτου η ΠΑΣΥΝΟ, μετά από συνεδρία του ΔΣ σήμερα το απόγευμα, «κρίνοντας ότι το μέλλον των Νοσηλευτών, Μαιών και Επισκεπτριών Υγείας είναι αβέβαιο», αποφάσισε να συνεχίσει την επ’ αόριστον απεργία, «εμμένοντας στο δίκαιο των αιτημάτων που εδώ και δυόμιση χρόνια διεκδικεί».

Η Συντεχνία αποφάσισε επίσης όπως καταγγείλει όσους παρεμποδίζουν τα μέλη της να ασκούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα σύμφωνα με τις οδηγίες της Συντεχνίας τους.

Όπως αναφέρεται ηδη, η Συντεχνία προχώρησε με την κατάθεση επίσημων καταγγελιών προσώπων τα οποία απείλησαν ή παρεμπόδισαν μέλη της να απεργήσουν.

Συγχαίρει τέλος όλους τους νοσηλευτές που συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες αλλά και σε όλους όσοι εργάζονται άοκνα ως προσωπικό ασφαλείας και εκφράζει ικανοποίηση από το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και αφοσίωσης των μελών της και τη βεβαιότητα ότι ο αγώνας των νοσηλευτών θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη δικαίωση. 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network