MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνεχίστηκε η δίκη για το τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα

Advertisement

Sponsored by exness

Με την αντεξέταση του Λεωνίδα Γενναδίου, αστυφύλακα που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αρχηγείου, μέλος της ανακριτικής ομάδας της Αστυνομίας που συνέλεξε τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η ακροαματική διαδικασία για τον τετραπλό φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα.

Advertisement

Θύματα της επίθεσης ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Yiani Vogli, ένας εκ των δραστών.

Κατηγορούμενοι είναι οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπέννυ 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου συνοδευόμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς της ΜΑΑΔ, οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Η αίθουσα του Δικαστηρίου ήταν γεμάτη με αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες της Δύναμης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Μιχάλη Πική, συνηγόρου υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου αναφορικά με το χθεσινό βίντεο που προβλήθηκε και καταγράφει διάφορες κινήσεις του δολοφονηθέντα Φάνου Καλοψιδιώτη, ο μάρτυρας είπε “πως συνδυάζοντας όλα τα πλάνα που λήφθηκαν από τις κάμερες των κλειστών κυκλωμάτων υποστατικών που γειτνιάζουν με το εστιατόριο όπου διαπράχθηκε ο φόνος, το άτομο που βγαίνει από το αυτοκίνητο, το σωματότυπο αλλά και τα ρούχα που φοράει είναι ο Φάνος Καλοψιδιώτης”.

Ο κ. Πικής ανέφερε ότι «διακρίνω απλώς ένα άτομο με παντελόνι που περπατά και δεν μπορώ να διακρίνω τίποτε άλλο» ενώ σε υποβολή ότι «η Αστυνομία δεν μπορεί να καθορίσει από οποιοδήποτε πλάνο ποιου είναι το αυτοκίνητο και ποιος είναι ο άντρας που βγαίνει από αυτό», ο μάρτυρας επανέλαβε ότι το άτομο είναι ο Φάνος Καλοψιδιώτης.

Ο Μιχάλης Πικής υπέβαλε επίσης στον μάρτυρα ότι τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες του κλειστού συστήματος παρακολούθησης ξενοδοχείου στη Λεμεσό στο οποίο φαίνονταν στη ρεσεψιόν η Σοφία Γρηγορίου και ο Μάριος Χριστοδούλου στις 25 και 26/6/2016, δεν αποτελούν βάση για να καταλήξει κάποιος σε ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με τα κλειστά κυκλώματα.

Ακολούθησε η αντεξέταση του μάρτυρα από τον Νίκο Δημητρίου συνήγορο υπεράσπισης του Παναγιώτη Πένταυκα, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από ομολογία του ισοβίτη Χαράλαμπου Ανδρέου ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο των δραστών και υποστήριξε ότι ο Πένταυκας υπέδειξε τη συγκεκριμένη διαδρομή διαφυγής επειδή δεν υπήρχαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Ο κ. Δημητρίου ζήτησε να ενημερωθεί εάν ο Λεωνίδας Γενναδίου είχε υπόψη του μαρτυρία συγκεκριμένου ατόμου σύμφωνα με την οποία, μερικά λεπτά μετά τους πυροβολισμούς στο εστιατόριο The Stone Garden, είδε ένα σκούρο μερσεντές αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις κουκουλοφόροι, ένας εκ των οποίων κούτσαινε, να κινείται από την Οδό Καταλυμάτων προς την Οδό Νησσί. Σύμφωνα με τον μάρτυρα κοντά στο κοιμητήριο Αγίας Νάπας το άτομο που κούτσαινε κατέβηκε από το αυτοκίνητο και το άτομο που καθόταν πίσω πήγε και έκατσε μπροστά.

Ο μάρτυρας απάντησε πως είχε ακούσει για τη σχετική μαρτυρία και ότι άλλοι συνάδελφοι του είχαν ακολουθήσει τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Σε παρατήρηση του κ. Δημητρίου ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας βρισκόταν σε περίοπτη θέση και έβλεπε πολύ καλά τα όσα είχαν εκτυλιχθεί μετά τους πυροβολισμούς, ο Λεωνίδας Γενναδίου είπε πως από τις έρευνες που έκανε ο ίδιος με τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης δεν εντοπίστηκε ούτε το μερσεντές αλλά ούτε και τα άτομα που επέβαιναν σ’ αυτό.

Σε άλλη παρατήρηση του Νίκου Δημητρίου ότι σύμφωνα με μάρτυρα που βρισκόταν στη περιοχή του Stone Garden, υπήρχε άλλος κουκουλοφόρος δράστης ο οποίος μάλιστα τον απείλησε, ο μάρτυρας είπε πως η Αστυνομία θεωρεί πως το άτομο αυτό ήταν ο καταζητούμενος Αλεξ Μπουρέλι.

Στην επιμονή του συνηγόρου υπεράσπισης ότι καθ’ όλη τη διαδρομή διαφυγής υπήρχαν συνολικά 13 κάμερες από κλειστά συστήματα παρακολούθησης τα οποία όμως δεν έτυχαν εκμετάλλευσης από την Αστυνομία, ο μάρτυρας παραδέχθηκε πως υπήρχαν μεν κάμερες ωστόσο τα δεδομένα που υπήρχαν σ’ αυτές δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την Αστυνομία για διάφορους λόγους.

Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε επίσης σε κάμερες που υπήρχαν στο κλαμπ Diamond του οποίου ιδιοκτήτης ήταν ο πελάτης του Παναγιώτης Πένταυκας και τις οποίες έβαλε ο ίδιος. Αναφορά έκανε επίσης στο κλαμπ Toga – Toga ιδιοκτησίας του πελάτη του το οποίο διέθετε κάμερες, ωστόσο η Αστυνομία δεν τις παρέλαβε για να ελέγξει το περιεχόμενο τους.

«Η δουλειά της Αστυνομίας έφερε σε δυσμενή θέση την υπεράσπιση του πελάτη μου» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δημητρίου προσθέτοντας ότι «ο ίδιος ο πελάτης μου έφερε τεχνικό και κατέγραψε που βρισκόταν στις 23 και 24 Ιουνίου 2016 και τώρα προσπαθούμε να αποδείξουμε την αθωότητα μας» αφού, όπως υποστήριξε «η Αστυνομία επέμενε να μην πάρει τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του κλαμπ Toga – Toga. Ο πελάτης μου προκάλεσε και ικέτευε την Αστυνομία να πάρει αυτές τις κάμερες και εάν τις έπαιρνε θα  έβλεπε διάφορα πράγματα» για την υπόθεση.

Ανέφερε ακόμα ότι «η παράλειψη της Αστυνομίας μας αναγκάζει να πρέπει να αποδείξουμε την αθωότητα μας».

Ο μάρτυρας κάλεσε τον Νίκο Δημητρίου να απευθυνθεί «στα άτομα που έκαναν την παράλειψη», είπε ότι «η Αστυνομία δεν είχε λόγο να ελέγξει τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του κλαμπ Toga – Toga» και σημείωσε πως «εμείς κάναμε τη δουλειά που έπρεπε να γίνει».

Συνεχίζοντας ο κ. Δημητρίου επανέλαβε ότι «υπήρχαν παραλείψεις από την Αστυνομία», ενώ άφησε «μομφή κατά της ανακριτικής ομάδας γιατί» όπως εξήγησε «στερήσατε από τον κατηγορούμενο 2 (Παναγιώτη Πένταυκα) να έχει μια δίκαιη δίκη, λόγω ακριβώς της παράλειψης να πάρετε τις κάμερες από το κλαμπ Doca – Doca, όπως σας ικέτευε, αφού οι συγκεκριμένες κάμερες θα έριχναν αρκετό φως στην υπόθεση».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του Loy Dejan, ο μάρτυρας είπε πως δεν γνωρίζει από πού προήλθε η πληροφορία για το μερσεντές αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις κουκουλοφόροι, ότι από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που έλεγξε δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη πληροφορία ήταν παραπληροφόρηση.

Eξάλλου σε υποβολή του Αλέξανδρου Κληρίδη, συνηγόρου υπεράσπισης της Σοφίας Γρηγορίου ότι δεν μπορεί κάποιος να διακρίνει πως στο κλειστό κύκλωμα ξενοδοχείου στον Πρωταρά φαίνονται εκτός από τον Χαράλαμπο Ανδρέου και η πελάτης του, ο μάρτυρας είπε πως είναι η δική του εκτίμηση πως στο βίντεο απεικονίζεται η Σοφία Γρηγορίου.

Σε παρατήρηση του δικηγόρου ότι όσα φαίνονται στη κάμερα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δεν αποτελούν ασφαλή συμπεράσματα για το Δικαστήριο, ο μάρτυρας απάντησε πως εναπόκειται στο Δικαστήριο να το κρίνει.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την κατάθεση δύο άλλων μαρτύρων του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Γιώργου Χαραλάμπους, δηλαδή του αστυνομικού που καθόταν στο τραπέζι του Φάνου Καλοψιδιώτη την ώρα του τετραπλού φόνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network