MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνέχιση απεργίας και πορεία διαμαρτυρίας αποφάσισαν οι λεωφορειούχοι σε Λάρνακα και Λευκωσία

Advertisement

Sponsored by exness

Συνέχιση απεργίας και πορεία διαμαρτυρίας αποφάσισαν οι λεωφορειούχοι σε Λάρνακα και Λευκωσία- Οι συντεχνίες αναμένουν τον καθορισμό συνάντησης σήμερα το απόγευμα από την Υπουργό Εργασίας και διαβεβαιώνουν για την ετοιμότητα τους για επίλυση όλων των προβλημάτων

Συνεχίζονται τα απεργιακά μέτρα των λεωφορειούχων σε Λευκωσία και Λάρνακα, παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν οι Υπουργοί Εργασίας και Μεταφορών για επίλυση της κρίσης στις δημόσιες μεταφορές.

Advertisement

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι των εταιρειών Nicosia Public Transport και Larnaca Public Transport, οι οποίοι απεργούν, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί γενικές συνελεύσεις και αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών μέτρων που ξεκίνησαν από την Παρασκευή το μεσημέρι.

Προηγήθηκε ενημέρωση από τους εκπροσώπους των Συντεχνιών τους, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ για τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόθεση της Υπουργού Εργασίας να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση των προβλημάτων.

Απ’ εκεί και πέρα, οι δύο συντεχνίες αναμένουν τον καθορισμό συνάντησης σήμερα το απόγευμα από την Υπουργό Εργασίας και διαβεβαιώνουν για την ετοιμότητα τους για επίλυση όλων των προβλημάτων. Ωστόσο, το πρόβλημα που προκύπτει σε αυτή την περίπτωση είναι το γεγονός ότι η Υπουργός Εργασίας έθεσε ως όρο τον τερματισμό της απεργίας και άρση των αποφάσεων από την εργοδοτική πλευρά, για τη σύγκληση συνάντησης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Κλιμακώνουν τα μέτρα αντίδρασης

Μάλιστα, οι απεργοί θα πορευθούν αύριο στις 9:30 το πρωί από την πλατεία Σολωμού προς το Υπουργείο Μεταφορών και ακολούθως προς το Υπουργείο Εργασίας, ενώ θα επιδοθούν ψηφίσματα με τα προβλήματα των εργαζομένων στο Υπουργείο Μεταφορών στις 10 π.μ. και στο Υπουργείο Εργασίας στις 11:30 π.μ.

«Οι Συντεχνίες και οι απεργοί απολογούνται για την ταλαιπωρία των επιβατών, για την οποία δεν φέρουν ευθύνη», σημειώνουν σε ανακοίνωση τους.

Υπενθυμίζεται δε, πως οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη των Συντεχνιών τους ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, κατήλθαν από την Παρασκευή, σε αυθόρμητη επ’ αόριστον απεργία και απαιτούν ανάκληση των απολύσεων των 36 εργαζομένων, αλλά και τη συνέχιση του διαλόγου που βρισκόταν σε εξέλιξη ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network