MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνεχής χιονόπτωση στο Τρόοδος – Κλειστοί οι δρόμοι

Advertisement

Sponsored by exness

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο το νότιο Αιγαίο κινείται ανατολικά και επηρεάζει την περιοχή –  Έκλεισαν όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος λόγω χιονόπτωσης – Βροχές και καταιγίδες σε όλη την Κύπρο

Advertisement

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα ενώ ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς είναι οι δρόμοι Πεδουλά – Προδρόμου, Προδρόμου – Λεμύθου, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς και Προδρόμου – Τροόδους.

Επίσης υπάρχει η πιθανότητα σχηματισμού παγετού στους δρόμους ιδιαίτερα στα ορεινά.

Ως εκ τούτου, οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας του οχήματός τους αναμμένα.

Βροχές καταιγίδες και χιόνια 

Σήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονόπτωση αναμένεται αρχικά στα ψηλότερα ορεινά και αργότερα και σε άλλες ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι σφοδροί, 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σύντομα στα δυτικά και βόρεια παράλια πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης και στα υπόλοιπα παράλια κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανόν να επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι σφοδροί, 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους μείον δύο βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανόν να σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη αναμένονται διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει τοπικά βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να πέσουν χιόνια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η Αστυνομία συμβουλεύει

Η Αστυνομία θεωρεί αναγκαίο να υπενθυμίσει κάποια μικρά άλλα ιδιαιτέρως σημαντικά πράγματα, σχετικά με την ασφαλή διακίνηση μας στους δρόμους, μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

Τέτοιες βροχερές μέρες όπως τη σημερινή, καλό θα ήταν να ελέγξετε κάποια σημεία στα οχήματά σας, όπως ελαστικά, φθαρμένους καθαριστήρες κ.λπ., τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια μας κατά την οδήγηση σε βρεγμένο οδόστρωμα. Επίσης, σας παραθέτουμε κάποιες χρήσιες πληροφορίες όσο αφορά την οδήγηση σε κακές καιρικές συνθήκες.

Το βρεγμένο οδόστρωμα, μπορεί πάντοτε να κρύβει παγίδες και κινδύνους για τους οδηγούς. Γι’ αυτό, τις βροχερές μέρες, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στην οδήγηση. Ακολουθούν μερικοί απλοί κανόνες για την ασφάλεια μας.

1. Βεβαιωθείτε ότι οι υαλοκαθαριστήρες δεν έχουν φθαρεί και ότι υπάρχει αρκετό νερό στο δοχείο για το πλύσιμο του ανεμοθώρακα.

2. Ανάψτε τα φώτα πορείας και οδηγείτε με προσοχή για όσο διαρκεί η περιορισμένη ορατότητα.

3. Τα κλειστά παράθυρα κατά τη διάρκεια της βροχής οδηγούν γρήγορα στο θάμπωμα των τζαμιών, χρησιμοποιείτε το σύστημα κλιματισμού – αέρα, για το καθάρισμα των τζαμιών.

4. Ελέγξτε τα ελαστικά σας πριν βγείτε στο δρόμο. Βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά έχουν τόσο το προβλεπόμενο βάθος πέλματος όσο και τη σωστή πίεση. Το κανονικό βάθος πέλματος συμβάλλει στην αποφυγή της πλαγιολίσθησης και της υδρολίσθησης.

5. Η βροχή αυξάνει την ολισθηρότητα του δρόμου. Ειδικά στο ξεκίνημα της βροχής, οι δρόμοι μπορεί να γίνουν εξαιρετικά ολισθηροί.

6. Μειώστε ταχύτητα, η οδήγηση με ελαττωμένη ταχύτητα επιτρέπει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια επαφή του πέλματος με το δρόμο, πράγμα που οδηγεί σε καλύτερη πρόσφυση. Κρατήστε μεγαλύτερη Απόσταση Ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

7. Η Προετοιμασία για ένα ταξίδι στη βροχή, απαιτεί προσεκτική χρήση όλων των κύριων σημείων ελέγχου – τιμόνι, συμπλέκτη, φρένα και γκάζι – καθώς και μεγαλύτερο περιθώριο ασφάλειας για πιθανά λάθη και έκτακτες περιπτώσεις. Όταν ξεκινάτε ένα ταξίδι με βροχή, τα παπούτσια σας θα είναι βρεγμένα και θα γλιστράνε εύκολα από τα πεντάλ. Τρίψτε τις σόλες στο πατάκι του αυτοκινήτου πριν βάλετε μπροστά τον κινητήρα. Ελέγξτε ότι τα φώτα πορείας, τα πίσω φώτα, τα φώτα φρένων και τα φλας δουλεύουν κανονικά.

8. Στη βροχή το προσπέρασμα θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, διότι ο υπολογισμός της ταχύτητας των άλλων αυτοκινήτων είναι πιο δύσκολος και η απότομη αλλαγή λωρίδας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου.

9. Μην προσπαθήσετε να περάσετε μέσα από νερά που κινούνται, εάν δεν μπορείτε να έχετε ευρύτερη εποπτεία του περιβάλλοντος. Είναι πιθανό η δυνατή βροχή να σχηματίζει χείμαρρους, οι οποίοι μπορεί να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνοι.

10. Σε μέρη όπου έχει «μαζέψει» πολύ νερό, κινηθείτε πολύ σιγά και θυμηθείτε, ότι όσο περισσότερο νερό σηκώσει το αυτοκίνητο με το πέρασμα σας, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η πιθανότητα να βραχούν τα ηλεκτρικά τμήματα του κινητήρα.

11. Όταν κινείστε σε κατοικημένες περιοχές, προσοχή στους πεζούς που κινούνται σε πεζοδρόμιο ή περιμένουν σε στάση λεωφορείων, προς αποφυγήν ανεπιθύμητων καταστάσεων (βρέξιμό τους).

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network