MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο στο Λονδίνο ο ο Επίτροπος Προεδρίας

Advertisement

Sponsored by exness

Συνέχεια στις επαφές Φωτίου στο Λονδίνο – Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο 

Advertisement

Τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο επισκέφθηκαν το πρωί, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στο δυτικό Λονδίνο, ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για θέματα αποδήμων, Τέρενς Κουίκ, και η Αιγύπτια Υπουργός Μετανάστευσης και Υποθέσεων Αποδήμων, Ναμπίλα Μάκραμ.

Η επίσκεψη εντασσόταν στο πλαίσιο των κοινών δράσεων των τριών αξιωματούχων υπό την ομπρέλα του προγράμματος Νόστος, μίας δικής τους κοινής πρωτοβουλίας που έχει τη στήριξη των ηγετών των τριών χωρών, η οποία έχει ως στόχο τη συνεργασία των Κυπρίων, Ελλαδιτών και Αιγυπτίων αποδήμων.

Οι αξιωματούχοι των τριών χωρών ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για τις δράσεις του προγράμματος και έλαβαν τη δέσμευσή του για παροχή όποιας βοήθειας μπορεί να προσφέρει η Αρχιεπισκοπή.

Το σημερινό πρόγραμμα του Επιτρόπου Προεδρίας περιλαμβάνει επίσης γεύμα εργασίας με τα μέλη της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Κύπρο, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστο Καραολή, κοινή επίσκεψη με τους Υπουργούς από την Ελλάδα και την Αίγυπτο στον Αρχιεπίσκοπο της Κοπτικής Εκκλησίας στο Λονδίνο Άγγελο και δεξίωση που συνοδεύεται από κοινή πολιτιστική έκθεση των τριών χωρών στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λονδίνο.

Στο γεύμα με τους βουλευτές της Επιτροπής για την Κύπρο, ο κ. Φωτίου θα συζητήσει  θέματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι, προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα, κατάσταση γύρω από εκκλησίες και σχολεία κτλ.

Την Τρίτη ο Επίτροπος Προεδρίας, ο κ. Κουίκ και η κ. Μάκραμ συμμετείχαν σε δύο συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας στο πλαίσιο του προγράμματος Νόστος ΙΙ, με γιατρούς και επαγγελματίες του τουρισμού της διασποράς των τριών χωρών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος ήταν η συζήτηση και εκκίνηση της συνεργασίας των αποδήμων των τριών χωρών στους τομείς της υγείας και του τουρισμού.

Αργότερα την Τρίτη ο κ. Φωτίου, ο κ. Κουίκ και η κ. Μάκραμ συναντήθηκαν στο βρετανικό κοινοβούλιο με τους επικεφαλής των Διακομματικών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών (APPG) για τις τρεις χώρες: σερ Ρότζερ Γκέιλ (APPG για Κύπρο), Αλμπέρτο Κόστα (APPG για Ελλάδα) και Στίβεν Τιμς (APPG για Αίγυπτο).

Αναλύθηκε το περιεχόμενο και οι στόχοι του προγράμματος Νόστος και συμφωνήθηκαν κάποια βήματα συνεργασίας και με τους Βρετανούς βουλευτές σε επίπεδο διασποράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network