MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνάντηση του Αρχηγού Αστυνομίας με την Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης είχε σήμερα συνάντηση με την Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL Catherine De Bolle, στο πλαίσιο της Συνόδου των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας στη Χάγη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας EUROPOL – Αστυνομίας Κύπρου, η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αντιμετώπισης διασυνοριακών απειλών όπως η τρομοκρατία, το διασυνοριακό έγκλημα, η διακίνηση ναρκωτικών, η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η οργανωμένη απάτη και η παράνομη διακίνηση ανθρώπων. Περιλαμβάνει επίσης νέους κινδύνους και απειλές, όπως το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και η εμπορία ανθρώπων.

Advertisement

Η κ. De Bolle ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι θεωρεί την Αστυνομία Κύπρου έναν πολύ σημαντικό εταίρο στην καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και ιδιαίτερα στον τομέα της καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Αναφέρθηκε επίσης, στην αποστολή επισκεπτών αξιωματικών (Guest Officers) και τη βοήθεια που παρέχουν για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.

Ο κ. Μιχαηλίδης με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε την κ. De Bolle για την πραγματοποίηση της συνάντησης, εξήρε τη συνεργασία της EUROPOL με την Αστυνομία Κύπρου, η οποία τα τελευταία χρόνια συνεχώς αναβαθμίζεται. Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν ενδυναμωθεί οι υποδομές και το επίπεδο πρόσβασης και ανταλλαγής πληροφοριών, η υποστήριξη επιχειρήσεων για πάταξη εγκληματικών δραστηριοτήτων και η προσφορά εμπειρογνωμοσύνης για την αξιολόγηση των σύγχρονων κινδύνων και αναδυόμενων απειλών.

Τέλος, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης προσκάλεσε την Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL κ. Catherine De Bolle όπως επισκεφθεί την Κύπρο τον Ιανουάριο του 2020, για περαιτέρω συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network