MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνάντηση ΠτΔ – ΕΤΕΚ για τις διαδικασίες προκήρυξης δημοσίων έργων

Advertisement

Sponsored by exness

Την ανάγκη αξιοποίησης της διαδικασίας του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, όπου αυτή κρίνεται ως η καταλληλότερη, ανάλογα με τα δεδομένα εκάστου έργου και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, συζήτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και το ΕΤΕΚ σε σημερινή τους συνάντηση, στην οποία παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης και η Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων Χρυστάλλα Μαλλούπα.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΤΕΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε την προθυμία της Κυβέρνησης να συνεργαστεί με το Επιμελητήριο για το θέμα αυτό και «πρότεινε στους εκπροσώπους του ΕΤΕΚ όπως επιδιώξουν ανάλογη συνεργασία και με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ενόψει και του γεγονότος πως, σημαντικός αριθμός έργων υλοποιείται από τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας».

«Στο πλαίσιο της συζήτησης κατατέθηκε και από τις δύο πλευρές η άποψη για την αδήριτη ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών που αφορούν την προκήρυξη και υλοποίηση έργων, τόσο για τη μελέτη, όσο και για την κατασκευή τους, κάτι που θα υποβοηθήσει την κοινή προσπάθεια για αναζωογόνηση της οικονομίας και ανάπτυξης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αφορμή για τη συνάντηση, σύμφωνα με το ΕΤΕΚ, ήταν σχετική παρέμβαση του ΕΤΕΚ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θέμα την ανάγκη καθορισμού κρατικής πολιτικής για την επιλογή του κατάλληλου, ανά περίπτωση, τρόπου υλοποίησης δημοσίων έργων, ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα σχεδιασμού και κατασκευής των έργων αυτών.

Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΕΤΕΚ εξέφρασαν, επίσης, τον προβληματισμό του τεχνικού κόσμου σε σχέση με τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τις αναθέσεις δημοσίων συμβάσεων υπηρεσιών και κατέθεσαν εισηγήσεις για βελτίωση των σχετικών διαδικασιών όπως π.χ. με τη δημιουργία καταλόγων μελετητών και άλλες ρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν την ποιότητα των μελετών, των προσφερόμενων υπηρεσιών και των έργων, προσέγγιση με την οποία ο ΠτΔ συμφώνησε.

Για το θέμα αυτό το ΕΤΕΚ θα έχει σχετικές επαφές με την αρμόδια αρχή δημοσίων συμβάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι το Γενικό Λογιστήριο, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network