MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνάντηση με επιχειρηματίες από την Κιργιζία είχε ο Τ/κ ηγέτης

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε στα κατεχόμενα με αντιπροσωπεία από την Κιργιζία με επικεφαλής τον επιχειρηματία Askar Salymbekov, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας», ο κ. Τατάρ ευχήθηκε την αύξηση της συνεργασίας ανάμεσα στην «τδβκ» – όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος – και την Κιργιζία και την ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στους «δύο λαούς».

Advertisement

Επαναλαμβάνοντας την σημασία των σχέσεων τους με την «ισχυρότερη χώρα της περιοχής εγγυήτρια δύναμη μητέρα πατρίδα Τουρκία», ο κ. Τατάρ είπε ότι «Οι ρίζες μας προέρχονται από την Κεντρική Ασία. Επομένως, ανάμεσά μας υπάρχουν πολιτιστικοί και κοινοί δεσμοί προερχόμενοι από την ιστορία. Είμαστε παιδιά της ίδιας οικογένειας».

Ανάφερε ότι βίωσαν κοινά έθιμα, κοινή κουλτούρα και κοινή ιστορία με τις τουρκογενείς δημοκρατίες, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι αναπτύχθηκαν περισσότερο οι δεσμοί τους μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων επικοινωνίας σήμερα.

Σημείωσε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν αυτές οι ευκαιρίες, ενώ ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι παρά τα εμπάργκο που, όπως ισχυρίστηκε, επιβάλλονται στους Τουρκοκύπριους και τις πολιτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, η «τδβκ» συνεχίζει να αναπτύσσεται και να ενισχύεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network