MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνάντηση ΕΤΕΚ–ΥΠΕΣ με επίκεντρο βελτίωση συστήματος αδειοδότησης ανάπτυξης

Advertisement

Sponsored by exness

H ανακοίνωση του ΕΤΕΚ

Ζητήματα τα οποία άπτονται της αδειοδότησης της ανάπτυξης, ενόψει και της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση που πραγματοποίησε την Τετάρτη, αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, στην παρουσία εκπροσώπων των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου και του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Advertisement

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΤΕΚ, κατά τη συνάντηση, το Επιμελητήριο τόνισε την ανάγκη για διαχείριση των εκκρεμουσών αιτήσεων για την αδειοδότηση αναπτύξεων, ώστε ο αριθμός τους να μειωθεί μέχρι την έναρξη της λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ).

Σε αντίθετη περίπτωση, υπέδειξε, θα κληρονομηθεί ένας τεράστιος όγκος εργασίας στους νεοσύστατους Οργανισμούς, ο οποίος ενδέχεται να αποτελέσει σοβαρή τροχοπέδη στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους.

Το ΕΤΕΚ έθεσε συγκεκριμένα μέτρα στον Υπουργό επί του θέματος, όπως η αξιοποίηση μηχανικών του ιδιωτικού τομέα ή/και η ενίσχυση των αρχών αδειοδότησης με ανθρώπινο δυναμικό σε προσωρινή βάση, μέχρι και την ολοκλήρωση της εξέτασης των αιτήσεων που εκκρεμούν.

Παράλληλα, συζητήθηκε η προτεινόμενη ρύθμιση για επανασχεδιασμό του πλαισίου αδειοδότησης και ελέγχου της ανάπτυξης για χαμηλού ρίσκου οικοδομές, της οποίας βασικές πτυχές αποτελούν η απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης.

Καθ’ αυτό τον τρόπο, σημειώνεται, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να δοθεί έμφαση στην εξέταση αιτήσεων που αφορούν σύνθετες αναπτύξεις καθώς και στον επιτόπιο έλεγχο στα υπό ανέγερση έργα.

Για το θέμα αυτό, αναφέρεται, υπήρξε συναντίληψη πως πρέπει να προχωρήσει η υιοθέτηση του επιτόπιου ελέγχου στα εργοτάξια από ανεξάρτητο τρίτο μέρος, με στόχο να διασφαλίζεται η νομιμότητα.

Συμφωνήθηκε, επίσης, πως θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η απλοποίηση της μεθοδολογίας υπολογισμού των τελών για άδεια οικοδομής, προς όφελος όλων των εμπλεκομένων.

Η αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ αποτελείτο από τον Πρόεδρό τουΚωνσταντίνο Κωνσταντή, τον Α’ Αντιπρόεδρο, Πλάτωνα Στυλιανού, τη Γενικό Ταμία, Έλενα Χριστοδούλου και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου, Άλκη Δίκαιο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network