MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συναντιέται με Έιντε – Σπέχαρ ο ΠτΔ

Advertisement

Sponsored by exness

Για θέματα τριμερούς θα συζητήσουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ για το Κυπριακό και την ειδική αντιπρόσωπο

Advertisement

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει το Σάββατο συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε και την ειδική αντιπρόσωπο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, για να συζητήσουν την ανακοίνωση που θα κάνει μετά την τριμερή συνάντηση της Κυριακής, ο Μπαν Γκι-μουν. Θα λάβουν μέρος και ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον πρέσβη Νίκο Αιμιλίου.

Παράλληλα θα συζητηθούν και διαδικαστικά ζητήματα της συνάντησης, δηλαδή αν υπάρξει γραπτή δήλωση, ή αν ο ίδιος ο ΓΓ τη διαβάσει στους δημοσιογράφους, έχοντας στο πλευρό του τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Έιντε και την κ. Σπέχαρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει σύσκεψη με τους συμβούλους τους, με θέμα την τριμερή.

Καλά ενημερωμένη ελληνοκυπριακή πηγή είπε πως πρόθεση των Ηνωμένων Εθνών είναι να βγάλουν ένα θετικό αποτέλεσμα και να δείξουν μία προοπτική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισημάνει στο Γενικό Γραμματέα την πρόοδο που σημειώθηκε, αλλά και τις σημαντικές διαφωνίες που καταγράφονται σε όλα τα κεφάλαια. Άποψη της πλευράς μας είναι να καλέσει ο ΓΓ τους δύο ηγέτες επιστρέφοντας στην Κύπρο να συνεχίσουν με εντατικούς ρυθμούς την προσπάθεια, με στόχο την επίτευξη περαιτέρω προόδου. Αν αυτό γίνει κατορθωτό και είναι έτοιμοι, να επιστρέψουν στο Γενικό Γραμματέα.

Διευκρίνισε ότι η προσωπική εμπλοκή του ΓΓ, που ζητήθηκε από τους ηγέτες στην κοινή ανακοίνωση Τύπου της 14ης Σεπτεμβρίου σχετίζεται με τα 103 ζητήματα του εγγράφου Έιντε, με θέματα που αφορούν στην εφαρμογή της συμφωνίας και θα πρέπει να είναι έτοιμα την πρώτη μέρα της λύσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network