MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συμμετοχή Κύπρου σε Ευρωπαϊκή δεξαμενή μονάδων Πολιτικής Προστασίας

Advertisement

Sponsored by exness

Συμμετοχή της Κύπρου για πρώτη φορά στο European Civil Protection Pool του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας του Υπουργείου Εσωτερικών πήρε πρόσφατα θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από το αίτημά της, για την εγγραφή και την συμπερίληψη της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Ελαφριού Τύπου (Light USAR Team) στο European Civil Protection Pool – ECPP (Ευρωπαϊκή Δεξαμενή Μονάδων).

Advertisement

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε το ECPP, για να προωθήσει την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Στόχος του είναι να επιτρέψει μια ταχύτερη, καλύτερα συντονισμένη και αποτελεσματικότερη ευρωπαϊκή ανταπόκριση σε ανθρωπογενείς και φυσικές καταστροφές.

Το ECPP συγκεντρώνει πόρους/μονάδες από 25 μέλη και συμμετέχοντα κράτη, έτοιμα για ανταπόκριση σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε χώρες που έχουν πληγεί από συμφορές και ζητούν βοήθεια. Αυτοί οι πόροι/μονάδες μπορεί να είναι ομάδες διάσωσης, ιατρικές ομάδες, εμπειρογνώμονες, εξειδικευμένος εξοπλισμός ή μονάδες μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι για να συμπεριληφθεί μια ομάδα έρευνας και διάσωσης στην δεξαμενή μονάδων, θα πρέπει εκ των προτέρων να εξασφαλίσει την πιστοποίηση στη βάση των διεθνών προτύπων INSARAG από το Γραφείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το οποίο είναι αρμόδιο για τον συντονισμό ανθρωπιστικών υποθέσεων (UN OCHA).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με το πέρας της εν λόγω διαδικασίας, ολοκληρώθηκε η πιστοποίηση της επάρκειας και του επαγγελματισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία, μέσω της Πολιτικής Άμυνας, μπορεί να ανταποκρίνεται σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης μετά από φυσικές καταστροφές, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Η συμπερίληψη της κυπριακής ομάδας στη δεξαμενή μονάδων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί απόδειξη των δυνατοτήτων, αλλά και της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας να ανταποκρίνεται στον τομέα αυτό.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network