MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σύγκληση του ΕΣΣ ζητά η ΣΕΚ για τη Στρατηγική Απασχόλησης Ξένων Εργατών

Advertisement

Sponsored by exness

Σύγκληση του ΕΣΣ ζητά η ΣΕΚ για τη Στρατηγική Απασχόλησης Ξένων Εργατών – Τι αναφέρει σε ανακοίνωση

“Οι πραγματικές προθέσεις της εργοδοτικής πλευράς στο θέμα της αναθεώρησης της Στρατηγικής Απασχόλησης εργαζομένων από Τρίτες χώρες, είναι να οδηγηθούν τα πράγματα σε αδιέξοδο και να απορρυθμιστούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις στην Κύπρο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚ και ζητά όπως συγκληθεί αμέσως το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα για το θέμα.

Advertisement

Ζητά επίσης όπως ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων περιορίσει την περαιτέρω διαδικασία αδειοδότησης.

Οπως αναφέρει η ΣΕΚ, η «άτεγκτη στάση της εργοδοτικής πλευράς σε ό,τι αφορά το θέμα της αναθεώρησης της Στρατηγικής Απασχόλησης εργαζομένων από Τρίτες χώρες, οδήγησε σε ναυάγιο τις διαβουλεύσεις οι οποίες βρισκόταν σε εξέλιξη στην τριμερή τεχνική επιτροπή στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων».

Παράλληλα σημειώνει ότι η εργοδοτική πλευρά σε κανένα σημείο των συζητήσεων δεν επέδειξε την αναγκαία ευελιξία, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι οι πραγματικές προθέσεις ήταν να οδηγηθούν τα πράγματα σε αδιέξοδο, ώστε να συνεχισθεί η υφιστάμενη Στρατηγική με την εισαγωγή εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες, οδηγώντας έτσι στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στην Κύπρο.

Καταγγέλλοντας αυτή τη συμπεριφορά, αναφέρει, η ΣΕΚ «ζητά όπως συγκληθεί αμέσως το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα, ενώ καλεί τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Παναγιώτου να περιορίσει την περαιτέρω διαδικασία αδειοδότησης, μέχρι να ξεκαθαρίσει η προβληματική αυτή κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί». Παράλληλα, η ΣΕΚ καλεί την κυβέρνηση όπως τοποθετηθεί για το θέμα αποτρέποντας τυχόν παρενέργειες εις βάρος της ομαλής λειτουργίας της αγοράς εργασίας και της κυπριακής οικονομίας.

Σημειώνει περαιτέρω ότι δεν είναι αρνητική στην παραχώρηση αδειών απασχόλησης εργαζομένων από Τρίτες χώρες, νοουμένου ότι οι ανάγκες στους τομείς που υπάρχει ζήτηση τεκμηριώνεται και οι όροι απασχόλησης τους να ρυθμίζονται στη βάση των Συλλογικών Συμβάσεων, έτσι ώστε να μην δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός ανάμεσα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους και χωρίς να δημιουργείται περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διασφαλίζονται και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Επίσης, θεωρεί ότι η επανασύσταση των τριμερών τεχνικών επιτροπών αξιολόγησης των αιτήσεων είναι πολύ σημαντική καθώς προσφέρει την απαιτούμενη διαφάνεια, έλεγχο και αξιοπιστία των αιτημάτων.

Τέλος, η ΣΕΚ ζητά όπως υπάρξει το συντομότερο κατάληξη στη διαδικασία αναπροσαρμογής της Στρατηγικής Απασχόλησης ξένων εργαζομένων, η οποία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της και τη γενικότερη μεταναστευτική πολιτική που θα ακολουθήσει το κράτος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network