MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συγκίνηση και υπερηφάνεια για 25η Μαρτίου-Με λαμπρότητα η Κύπρος τιμά το έπος του ’21 (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Συγκίνηση και υπερηφάνεια για την 25η Μαρτίου – Η Κύπρος τιμά και γιορτάζει την Εθνική Επέτειο – Παρελάσεις και εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελεύθερης Κύπρου

Φόρος τιμής και εορτασμοί για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Advertisement

Με δοξολογίες και παρελάσεις η Κύπρος μετέχει στους Εθνικούς Εορτασμούς στέλνωντας μήνυμα εθνικής ενότητας.

Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με την μεγάλη μαθητική παρέλαση στην Λευκωσία.

Στην παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, του πρέσβη της Ελλάδας και πλήθους πολιτών διεξήχθη η μεγάλη παρέλαση στην πρωτεύουσα.

Στις 11 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από Υπουργούς, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δμητρίου, και τον Πρέσβη της Ελλάδας, Ιωάννη Παπαμελετίου, θα δέχθηκε τον χαιρετισμό της παρέλασης, από εξέδρα μπροστά από το οίκημα της ελληνικής Πρεσβείας.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σπουδαστές Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές σχολών Μέσης Εκπαίδευσης.

Νωρίτερα στις 10 το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Δοξολογία, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Γεωργίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου και του Πρέσβη της Ελλάδας Ιωάννη Παπαμελετίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

Λαμπροί εορτασμοί και στη Λεμεσό

Δείτε εικόνες από την μαθητική παρέλαση στην Πάφο

Αρχιεπίσκοπος: «Να μη συρθούμε σε διαπραγματεύσεις με τουρκικούς όρους

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος στον Πανηγυρικό της μέρας είπε ότι δεν θα πρέπει να συρθούμε σε διαπραγματεύσεις με τουρκικούς όρους όπου θα συναντήσουμε αφόρητες πιέσεις.

Αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των καιρών, τάχθηκε υπέρ της αναβίωσης του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Κύπρου – Ελλάδας και επεσήμανε πως η Κύπρος είναι το τελευταίο προπύργιο του Ελληνισμού.

Σημείωσε πως αν, μη γένοιτο, πέσει η Κύπρος δεν θα κατοχυρωθούν τα άλλα ελληνικά μέρη και “Αιγαίο, νησά, Θράκη, Μακεδονία θα πάρουν σειρά”.

Η φετινή μεγάλη επέτειος των 203 χρόνων από την έναρξη του αγώνα της παλιγγενεσίας, σημείωσε, πρέπει να αποτελεί για μας κι ένα μάθημα αυτογνωσίας.

«Οφείλουμε πρωτίστως εμείς, οι αγωνιζόμενοι Έλληνες της Κύπρου, να παραδειγματιστούμε από τον αγώνα της παλιγγενεσίας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network