MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συγχαρητήρια ΠτΔ προς Τσίπρα για τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Advertisement

Sponsored by exness

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη- Τσίπρα – Συνεχάρη τον Έλληνα Πρωθυπουργός για την επίτευξης συμφωνίας για το Σκοπιανό – Εξέφρασε τον σεβασμό του στις ευαισθησίες και τις επιφυλάξεις που εκφράζονται

Advertisement

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την ηγεσία της πΓΔΜ.

Σε γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για την επίτευξη συμφωνίας σε ένα τόσο δύσκολο ζήτημα, το οποίο εκκρεμεί για πολλά χρόνια.

«Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόθεση παρέμβασης στο εσωτερικό της Ελλάδας, υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το ότι με μια τέτοια συμφωνία μπορεί να αποτραπούν οι όποιες διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας στο όνομα του αλυτρωτισμού, αλλά και να αποφευχθεί τυχόν ανεπιθύμητη επιρροή τρίτων χωρών, που θα μπορούσε να επιβουλεύεται τα ελληνικά συμφέροντα», αναφέρει η δήλωση.

Ο Πρόεδρος μετέφερε στον Πρωθυπουργό την πεποίθηση ότι αυτή η ειρηνική διευθέτηση της διαφοράς και η συνεπακόλουθη εξομάλυνση των σχέσεων θα αποβούν προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, διότι η σχέση καλής γειτονίας θα καλλιεργήσει το έδαφος για αμοιβαία επωφελείς συναλλαγές, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα θα μπορεί  γενικότερα να αναπτύξει ηγετικό ρόλο και επιρροή μέσα στον χώρο των Βαλκανίων.

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε και τον σεβασμό του στις ευαισθησίες και τις επιφυλάξεις που εκφράζονται από μερίδα του πολιτικού κόσμου και της κοινής γνώμης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι εκείνο που θα πρέπει να επικρατήσει, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, είναι μια απόφαση για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Ελλάδας.

Τέλος, κατέληξε ότι ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα εκφρασθεί και θα πάρει την τελική απόφαση μέσα από τους εκπροσώπους του στη Βουλή και ευχήθηκε το καλύτερο για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal