MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στυλιανίδης: Ανθρωπιστική βοήθεια 7 εκ. ευρώ για αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών σε Ν. Αφρική και Ινδικό Ωκεανό 

Advertisement

Sponsored by exness

Ανθρωπιστική βοήθεια 7 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών σε Νότια Αφρική και Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε εκ μέρους της ΕΕ, ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης. Η βοήθεια συμπληρώνει τη συνδρομή της ΕΕ στην περιοχή με ήδη 17 εκ. ευρώ.

Advertisement

Το πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ θα υποστηρίξει τη βελτίωση της ικανότητας ετοιμότητας και ανταπόκρισης του τοπικού προσωπικού πολιτικής προστασίας και των κοινοτήτων που κινδυνεύουν από φυσικές καταστροφές. Αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους και την εκπόνηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης. Θα προωθήσει δε τη χρήση τεχνολογίας και καινοτόμων προσεγγίσεων σε σχέση με την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση καταστροφών – drones και μαζική αποστολή μηνυμάτων κειμένου μέσω κινητού τηλεφώνου – για να βοηθήσουν τις κοινότητες να ανταποκριθούν γρήγορα και να αποτρέψουν την απώλεια ζωής και περιουσίας.

Επιπρόσθετα προβλέπεται βοήθεια σε σχολεία για να συνεχίσουν να παρέχουν εκπαίδευση όταν πληγούν από φυσικές καταστροφές,  περιλαμβανομένης της προώθησης ασφαλών εγκαταστάσεων μάθησης, την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών κατά την έγκαιρη προειδοποίηση και την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τον τρόπο διατήρησης της ασφάλειας.

“Η επένδυση σε ετοιμότητα για φυσικές καταστροφές είναι μια επένδυση για τη διάσωση ζωών όταν χτυπήσει η επόμενη κρίση. Η περιοχή της Νότιας Αφρικής και του Ινδικού Ωκεανού είναι ιδιαίτερα ευάλωτη. Μέσω της νέας δέσμης μέτρων για την παροχή βοήθειας, η ΕΕ υποστηρίζει επίσης σύγχρονες τεχνολογίες καθώς βλέπουμε όλο και περισσότερο πώς μπορούν να σώσουν ζωές κατά τη διάρκεια έκτακτων περιστατικών όταν μετρά κάθε λεπτό”, δήλωσε σχετικά ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων.

Από το 2014, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποστηρίξει την περιοχή της Νότιας Αφρικής και του Ινδικού Ωκεανού με περισσότερα από 125 εκατομμύρια ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας για χρηματοδότηση ετοιμότητας σε καταστροφές, αντίδρασης έκτακτης βοήθειας και επισιτιστικής βοήθειας. Η ΕΕ προσυπογράφει πλήρως τις διεθνείς διαδικασίες για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση των καταστροφών, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου Sendai για τον περιορισμό του κινδύνου καταστροφών και των δεσμεύσεων του Grand Bargain για την έγκαιρη δράση.

Πηγή: Κυπε

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network