MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού στη Λάρνακα ξεναγήθηκαν επαγγελματίες τουρισμού

Advertisement

Sponsored by exness

Ταξιδιωτικοί πράκτορες και ξεναγοί της Λάρνακας ξεναγήθηκαν στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού, στον οποίο συμμετέχουν η Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας, οι Δήμοι Αθηένου, Λιβαδιών και Λευκάρων

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «ο Δήμος, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας, και ο ACTA διοργάνωσαν χθες Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου ξενάγηση του νέου Πολυχώρου Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (πρώην Λέσχη Λάρνακας-Οικία Ματτέϊ) για εγχώριους Ταξιδιωτικούς Πράκτορες και Ξεναγούς της Λάρνακας με στόχο την ενθάρρυνση των τουριστικών επισκέψεων».

Advertisement

Προστίθεται ότι «με τις εργασίες αποκατάστασης, ο χώρος είναι το νέο στολίδι της Λάρνακας ενώ έχει αποκτήσει ζωή επί καθημερινής βάσεως και αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο αναφοράς για τουριστικές περιηγήσεις».

«Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν από έμπειρους τεχνίτες τη διαδικασία κατασκευής παραδοσιακών έργων λαϊκής τέχνης, αρκετές εκ των οποίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, όπως είναι τα λευκαρίτικα κεντήματα, οι αθηενίτικες δαντέλες, η καλαθοπλεκτική Λιβαδιών και άλλες τέχνες που είναι συνυφασμένες με την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και επαρχίας Λάρνακας», αναφέρεται.

Στο Κέντρο συμμετέχουν η Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας, οι Δήμοι Αθηένου, Λιβαδιών και Λευκάρων καθώς και εργαστήριο κεραμικής. Το ίδιο το κτίριο κτίστηκε το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοδομήματα της Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network