MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στον ΠΙΣ προς διερεύνηση στοιχεία από Γενικό Ελεγκτή και Φαίδωνος για ψευδείς άδειες ασθενείας

Advertisement

Sponsored by exness

Στον ΠΙΣ προς διερεύνηση στοιχεία από Γενικό Ελεγκτή και Φαίδωνος για ψευδείς άδειες ασθενείας – Αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΠΙΣ

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Πέτρος Αγαθαγγέλου επικοινώνησε τηλεφωνικώς τόσο με τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη όσο και με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, από τους οποίους ζήτησε να διαβιβάσουν στον ΠΙΣ τα στοιχεία που αφορούν τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, για παραχώρηση ψευδών αδειών ασθενείας για να διερευνήσει αποφασιστικά τυχόν δεοντολογικά ή πειθαρχικά παραπτώματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ

Σε ανακοίνωση του ΠΙΣ αναφέρεται ότι τόσο ο κ. Φαίδωνος όσο και ο κ. Μιχαηλίδης ανταποκρίθηκαν θετικά στην έκκληση του ΠΙΣ να καταθέσουν, τα όποια στοιχεία κατέχουν, ώστε να τύχουν εξέτασης από τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου.

Περαιτέρω στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μια από τις αποστολές του Συλλόγου είναι και η διαφύλαξη της επιστημονικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικού κύρους της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου και συνεπώς η προσκόμιση στοιχείων για άμεση εξέταση των καταγγελιών από τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου, κρίνεται ως απαραίτητη, ώστε το ζήτημα να ξεκαθαρίσει άμεσα.

Διανύουμε κρίσιμες ώρες και ο χώρος της υγείας όπως και οι επαγγελματίες υγείας, δοκιμάζονται σκληρά, επισημαίνεται στην ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΠΙΣ, ως θεσμικό όργανο, δεν επιλαμβάνεται θεμάτων και προβλημάτων που προκύπτουν, πέραν από την πανδημία.

Ο ΠΙΣ δηλώνει ότι θα λειτουργήσει αποφασιστικά, ώστε οι όποιες μεμονωμένες σκιές πάνω από την ιατρική κοινότητα διαλυθούν, μέσω της εξέτασης και διαλεύκανσης των καταγγελιών και σε περίπτωση, που αποδειχθούν παραπτώματα είτε δεοντολογικά είτε πειθαρχικά, τότε ν’ ακολουθηθούν οι δέουσες διαδικασίες.

Τέλος, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους όσοι κατέχουν στοιχεία περί παραχώρησης ψευδών αδειών ασθενείας, όπως τα καταθέσουν ενώπιον των αρμοδίων οργάνων του Συλλόγου προς άμεση εξέταση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network