MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στον ορίζοντα κι άλλες συναντήσεις ΠτΔ με Ακιντζί

Advertisement

Sponsored by exness

Ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις Προέδρου με Ακιντζί λέει ο Εκπρόσωπος – Η γραμμή που αναμένεται να τηρήσει η Λευκωσία

Advertisement

Στη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί, στις 16 Απριλίου, θα διαφανεί κατά πόσο μπορούν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις μεταξύ των δύο ανδρών, αναλόγως της έκβασης του ανεπίσημου δείπνου.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Προδρόμου είπε ότι το Προεδρικό ενημερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ότι ο Τ/κ ηγέτης αποδέχτηκε την πρόταση για τη συνάντηση και διευθετήθηκε η ημερομηνία για τις 16 Απριλίου στην οικία της Αναπληρώτριας Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Είπε επίσης ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα ατζέντας στη συνάντηση, στην οικία Σπέχαρ, η οποία γίνεται «για να δούμε τις προθέσεις της τ/κ πλευράς», τη στιγμή που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει διατυπώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό την ετοιμότητά του να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Το θέμα, συμπλήρωσε, είναι να συζητήσουν μεταξύ τους οι δύο άνδρες και να δουν πως μπορεί να επαναρχίσει ο διάλογος.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου «δεν σημαίνει ότι θα τελειώσουν όλα στις 16 Απριλίου, μπορεί να υπάρξει και δεύτερη και τρίτη συνάντηση» αναλόγως της τροπής που θα πάρουν τα πράγματα.

Ανέφερε ωστόσο πως αν κατά τη συνάντηση επιβεβαιωθούν από τ/κ πλευράς τα όσα λέγονται σε σχέση με τη δημιουργία επιτροπής για το φυσικό αέριο, ως προϋπόθεση για τις διαπραγματεύσεις «σημαίνει ότι δεν υπάρχει επιθυμία για διαπραγματεύσεις» εκ μέρους των Τ/κ.

Ο κ. Προδρόμου ξεκαθάρισε ότι θέμα υδρογονανθράκων δεν υφίσταται και δεν συζητείται στις διαπραγματεύσεις, ενώ παρέπεμψε και στις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών.

Πρόσθεσε ότι ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών έχει εκδηλώσει την διάθεση του να συνεχίσει με τις καλές του υπηρεσίες, ενώ είπε ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνει «στη βάση που γίνεται μέχρι τώρα και από εκεί που μείναμε» στο Κραν Μοντάνα.

«Αν ισχύουν αυτά που λέγονται για νέες παραμέτρους, χρονοδιαγράμματα κλπ προφανώς δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network