MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στόχος μας ο τερματισμός της ρύπανσης, είπε η Επίτροπος Περιβάλλοντος

Advertisement

Sponsored by exness

Στόχος μας ο τερματισμός της ρύπανσης, είπε η Επίτροπος Περιβάλλοντος – Όσα είπε κατά τη διάρκεια συμβολικού καθαρισμού της παραλίας «Γιαννάδες» στην Βορόκληνη

Στόχος μας είναι ο τερματισμός της ρύπανσης, ανέφερε την Τετάρτη η Επίτροπος Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της να στηριχθεί και να προωθηθεί μια πράσινη και αειφόρος μελλοντική πορεία για όλους.

Advertisement

Η κα. Παναγιώτου μιλούσε κατά τη διάρκεια συμβολικού καθαρισμού της παραλίας «Γιαννάδες» στην Βορόκληνη, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών που τιμάται στις 8 Ιουνίου. Ο καθαρισμός διοργανώθηκε από το Έργο “Keep our Sand and Sea Plastic Free” σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος συνεχάρη την Κυπριακή Πρωτοβουλία για τον Αειφόρο Τουρισμό (CSTI) για την πρωτοβουλία Beachfluencer με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών. «Είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας του Οργανισμού για να παραμείνουν οι παραλίες μας ελεύθερες από πλαστικά» είπε και πρόσθεσε πως «φέτος η προσπάθεια αυτή τελείται υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος».

Η κα. Παναγιώτου επανέλαβε ότι «ο στόχος μας δεν είναι να ανακυκλώνουμε εκστρατείες καθαρισμού. Ο στόχος μας είναι μέσα από εκστρατείες όπως αυτή να σταματήσουμε να ρυπαίνουμε και αυτό να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας».

Είμαστε αποφασισμένοι, συνέχισε «να στηρίξουμε και να προωθήσουμε μια πράσινη και αειφόρο μελλοντική πορεία για όλους» και κάλεσε όλους να ενωθούν σ’ αυτή τη προσπάθεια. Πρόσθεσε πως «μέσα από αυτή την προστασία και την αειφόρο διαχείριση, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον όπου η θάλασσα θα μπορεί να παρέχει ανεκτίμητα οφέλη για τις μελλοντικές γενιές».

Εξάλλου σε γραπτή ανακοίνωση του Έργου “Keep our Sand and Sea Plastic Free” αναφέρεται ότι «το θέμα των φετινών εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών είναι να ενώσουμε όλοι δυνάμεις με στόχο να θέσουμε τον ωκεανό πρώτο. Οι ωκεανοί είναι ζωτικής σημασίας για τον πλανήτη μας και για την ανθρωπότητα, ενώ αναφέρονται συχνά ως οι ‘πνεύμονες της Γης’ λόγω του ρόλου τους στη ρύθμιση του κλίματος και της ατμόσφαιρας».

Προστίθεται ότι «οι ωκεανοί απορροφούν τεράστιες ποσότητες θερμότητας και άνθρακα από την ατμόσφαιρα, βοηθώντας στη μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Απορροφούν επίσης μεγάλο μέρος του διοξειδίου του άνθρακα, που προέρχεται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, ενώ φιλοξενούν μια πλούσια βιοποικιλότητα και συνεισφέρουν σε πολλούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας».

Σημειώνεται ότι «η Επίτροπος Περιβάλλοντος ανέλαβε τον ρόλο της Πρέσβειρας για την πρωτοβουλία Beachfluencer, η οποία στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα δίκτυο από παθιασμένους εθελοντές που πιστεύουν ότι η λύση είναι στα χέρια μας. Ο κάθε εθελοντής αναλαμβάνει να μαζέψει μερικά σκουπίδια από την παραλία που επισκέπτεται στο δικό του χρόνο και με όποια συχνότητα επιθυμεί και να μοιραστεί τις φωτογραφίες με το δίκτυο».

Η πρωτοβουλία παρέχει στον εθελοντή μπλουζάκι και καπέλο του Beachfluencer και επαναχρησιμοποιήσιμο παγούρι για νερό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://sandseaplasticfree.org/index.php/beachfluencer/

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η πρωτοβουλία Beachfluencer γίνεται με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού και τελεί υπό την αιγίδα του γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος».

Εξάλλου την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, στις 09.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία καθαριότητας της παραλίας μπροστά από το ξενοδοχείο Parklane Resort & Spa στη Λεμεσό και στο ξενοδοχείο Parklane Resort & Spa.

Την εκστρατεία διοργανώνουν το Υφυπουργείου Τουρισμού, το γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, το CSTI, το Έργο “Keep our Sand and Sea Plastic Free” και στο ξενοδοχείο Parklane Resort & Spa.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network