MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο τραπέζι σενάριο νέων μέτρων, ίσως και τοπικών στη Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Ανησυχία Υπουργού Υγείας για την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, η οποία αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατούσε πριν τις χαλαρώσεις στη βιομηχανία της εστίασης – Ανοικτό ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων τις επόμενες μέρες – Δεν αποκλείεται η ενεργοποίηση τοπικών μέτρων στην πόλη και επαρχία Λεμεσού

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων τις επόμενες μέρες εάν η επιδημιολογική εικόνα συνεχίσει την αρνητική της πορεία, ενώ δεν αποκλείεται η ενεργοποίηση τοπικών μέτρων στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, όπου η διασπορά του ιού ανέρχεται σε ανησυχητικά επίπεδα.

Advertisement

Ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δεν έκρυψε την ανησυχία του για την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, η οποία αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατούσε πριν τις χαλαρώσεις στη βιομηχανία της εστίασης.

Με βάση και την ενημέρωση της οποίας έτυχε από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου υπέδειξε ότι τις επόμενες μέρες θα πρέπει να αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός λοιμώξεων, γεγονός που αναπόφευκτα θα μεταφραστεί και σε αύξηση των εισαγωγών στα δημόσια νοσηλευτήρια. Οι διαθέσιμες κλίνες για περιστατικά covid έχουν αυξηθεί και αυτή τη στιγμή ανήλθαν στις 400 ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για ακόμη μεγαλύτερη επάρκεια. Ωστόσο, το πρόβλημα εστιάζεται στον περιορισμένο αριθμό των ιατρών, νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας που είναι σε θέση να στελεχώσουν τόσο μεγάλο αριθμό κλινών. Μέχρι χθες οι νοσηλείες για περιστατικά covid ξεπέρασαν τις 221, ενώ σε καθημερινή βάση εισάγονται περίπου 7 μέχρι και 10 νέα περιστατικά, αριθμός μεγαλύτερος από τα άτομα που λαμβάνουν εξιτήριο. «Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την αυξανόμενη τάση το επόμενο διάστημα, είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στα όρια του Συστήματος Υγείας, όπου πλέον δεν θα είναι εφικτό να προσφέρουμε ποιοτική περίθαλψη στους ασθενείς» τονίζει ο υπουργός Υγείας στη δήλωση στην οποία προέβη μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, στην οποία περιγράφει λεπτομερώς την εικόνα που επικρατεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι θα πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς η κατάσταση και σε περίπτωση που θα κριθεί αναγκαίο, θα αναζητηθούν λύσεις που δεν αποκλείουν λήψη μέτρων, ακόμη και τοπικού χαρακτήρα. Αυτό εξάλλου, είναι κάτι το οποίο ο Πρόεδρος κατέστησε σαφές και στην έκτακτη δήλωση-διάγγελμα, το βράδυ της Τρίτης.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου θα επισκεφθεί την Πέμπτη το πρωί το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου θα ενημερωθεί για το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη επιπλέον κλινών για περιστατικά covid. Στον ΟΚΥπΥ επικρατεί ανησυχία για τις αυξημένες νοσηλείες, παρά τη σχετική επιβράδυνση που παρατηρείται στις εισαγωγές σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το πλάνο διαχείρισης των αυξημένων περιστατικών προβλέπει την παραπομπή άλλων ασθενών (όχι covid), σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, για αποσυμφόρηση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network