MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο «τραπέζι» η εισήγηση για self test και στην Κύπρο. Την είδαν θετικά στο Υπουργείο Υγείας

Advertisement

Sponsored by exness

Επιδημιολόγοι και Υπουργός συζήτησαν για χρήση self tests – Δεν είναι ο βασικός μας στόχος τώρα, λέει η Δρ. Πανά στη Cyprus Times

Εισήγηση για τη χρήση self tests από πολίτες -και εμβολιασμένους- με σκοπό την γρήγορη διάγνωση σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας, κατέθεσε μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, πρακτική που συζητήθηκε κατά την συνάντηση Υπουργού Υγείας και Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Advertisement

Ερωτηθείσα η Δρ. Ζωή Δωροθεά Πανά για την δική της θέση σχετικά με την πιθανή υιοθέτηση των self tests και στην Κύπρο, διευκρίνισε ότι αυτό, εάν υιοθετηθεί θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα επιπρόσθετο εργαλείο στη φαρέτρα, την ώρα που οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να υποβάλλονται σε rapid tests και PCR, μέθοδοι που θεωρούνται πιο ασφαλείς.

«Εάν χρησιμοποιείται για ευκολία θα ήταν καλό στο να συνεπικουρεί και να υποβοηθά στις διαγνώσεις, αλλά αυτό στην παρούσα φάση δεν είναι ο βασικός μας στόχος» είπε.

Εξηγώντας τους λόγους που θεωρείται υποβοηθητική μέθοδος, τόνισε ότι τα self tests όταν δεν διενεργούνται σωστά μπορεί να βγάλουν λάθος αποτελέσματα, τα γνωστά και ως ψευδώς αρνητικά, με αποτέλεσμα να έχουμε στο τέλος μία εσφαλμένη εικόνα.

Ερωτηθείσα εάν αυτά μπορούν να βοηθήσουν στον παιδικό πληθυσμό, υπογράμμισε ότι τα PCR είναι η πιο ασφαλής μέθοδος και θα ήταν καλό οι πολίτες να αποτείνονται στους προσωπικούς τους γιατρούς όταν έχουν συμπτώματα, ώστε να τους εγγράφουν για δωρεάν PCR test.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times η εισήγηση για χρήση self tests μελετάται από το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο την είδε με θετικό μάτι. Προς το παρόν, δεν λήφθηκε οποιαδήποτε απόφαση επί του θέματος. Η προμήθεια τους εάν ληφθεί η απόφαση, θα γίνεται μέσω των φαρμακείων της γειτονιάς.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network