MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο… συρτάρι νέες χαλαρώσεις. Εν αναμονή αποφάσεων για πρόωρο κλείσιμο Δημοτικών

Advertisement

Sponsored by exness

Επιδημιολογικά δεδομένα που δεν αφήνουν περιθώρια για χαλαρώσεις – Σκέψεις για πρόωρο κλείσιμο των Δημοτικών για τις πασχαλινές διακοπές – Έκρουσε καμπανάκι κινδύνου ο Υπουργός Υγείας υπό τον φόβο να ξεφύγει η κατάσταση – Εν αναμονή ανακοινώσεων ακόμα και σήμερα

Μόνο περιθώρια για περαιτέρω χαλαρώσεις δεν επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Advertisement

Ο καθημερινά υψηλός αριθμός νέων περιστατικών της νόσου Covid-19 σε συνδυασμό με την ασφυκτική πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Αντιθέτως, στο κυβερνητικό στρατόπεδο άρχισαν ήδη τις ασκήσεις επί χάρτου με λήψη κάποιων μέτρων σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ο Υπουργός Υγείας, θορυβημένος από τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, έκρουσε καμπανάκι κινδύνου στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης, επισημαίνοντας ότι οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες, καθώς δεν αποκλείεται η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο μας.

Όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα της Cyprus Times, το Υπουργείο Υγείας, μελετά το ενδεχόμενο για πρόωρο κλείσιμο των Δημοτικών, μια εβδομάδα νωρίτερα πριν από την καθορισμένη ημερομηνία που είναι την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Απριλίου. Πάντως, πληροφορίες που έφταναν ενώπιον μας από το απόγευμα της Τετάρτης, άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο για λήψη έκτακτων αποφάσεων επί του θέματος ακόμα και σήμερα.

Αλλαγές στην καραντίνα

Στο μεταξύ, σημαντικές αλλαγές ανακοινώθηκαν χθες σε σχέση με το καθεστώς που αφορά τα άτομα που δηλώνονται ως στενές επαφές κρουσμάτων.

Αρχικά, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας, τα άτομα που δηλώνονται ως στενές επαφές θα μπορούν να «ελευθερώνονται» αντί στις 10, στις 7 μέρες με αρνητικό PCR τεστ φυσικά.

«Οι στενές επαφές τίθενται σε υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες από την τελευταία τους επαφή με το κρούσμα ανεξαρτήτως εργαστηριακού αποτελέσματος (ημέρα επαφής ορίζεται ως ημέρα μηδέν). Οι στενές επαφές μπορούν να αποδεσμευτούν νωρίτερα ΜΟΝΟ με αρνητικό PCR την 7η ημέρα από οποιοδήποτε εγκεκριμένο εργαστήριο. Η αποδέσμευση τη 7η ημέρα με αρνητικό PCR ισχύει μόνο για τις στενές επαφές και όχι για τα θετικά κρούσματα». Όπως διευκρινίζει το Υπουργείο Υγείας, το νέο πρωτόκολλο ισχύει για όσες επαφές δηλώθηκαν από χθες και στη συνέχεια.

Περαιτέρω, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε χθες ότι τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το σχήμα εμβολιασμού τους με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια απαλλάσσονται από τον υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό σε περίπτωση που θεωρηθούν στενές επαφές κρούσματος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών από τη λήψη της τελευταίας δόσης του εμβολίου. Επιπρόσθετα, τα άτομα που έχουν αποδεσμευτεί ως θετικά κρούσματα εντός 6 μηνών, δεν υποχρεούνται να αυτοπεριοριστούν σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network