MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο σχολείο ψυχολόγοι για να στηρίξουν τους συμμαθητές της μικρής Νελίνας. Δημόσια δαπάνη η κηδεία της

Advertisement

Sponsored by exness

Συγκλονισμένοι είναι μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΙΒ Δημοτικού Σχολείου Πεύκιος Γεωργιάδης στην Πάφο μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή και τον θάνατο της 10χρονης Νελίνα Φακλίσκα.

Κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να πιστέψει πως το άτυχο κοριτσάκι δεν είναι στη ζωή. Ένα κοριτσάκι που καταγράφηκε στον μακρύ κατάλογο του «Μολώχ της Ασφάλτου». Ένα αγγελούδι που δεν πρόλαβε να χαρεί τη ζωή και τον κόσμο έφυγε από ένα μοιραίο λάθος.

Advertisement

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα η Cyprus Times, η 10χρονη όχι μόνο χρησιμοποιούσε τη διάβαση πεζών στη λεωφόρο Τάσσου Παπαδοπούλου στην Πάφο αλλά είχε πατήσει το κουμπί του φωτεινού σηματοδότη.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία που εξασφάλισαν τα μέλη της τροχαίας Πάφου από διερχόμενο οδηγό μόλις ο μάρτυρας πέρασε από τη διάβαση, άναψε το πορτοκαλί φως.Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ενώ ο ίδιος σταμάτησε στα επόμενα φώτα τροχαίας, που βρίσκονται σε απόσταση λιγότερη των 100 μέτρων από το σημείο της διάβασης, κοίταξε πίσω από το καθρεφτάκι του οχήματος του και είδε το τραγικό δυστύχημα.

Δημόσια δαπάνη η κηδεία

Η κηδεία της 10χρονο τελείται την Τρίτη στις 14:30  από τον Ιερό ναό Παναγίας Παντάνασσάς δημοσία δαπάνη, ύστερα από πρόταση  του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

Παράκληση των οικείων της Νελίνας είναι όπως αντί στεφάνων γίνονται εισφορές για στήριξη της οικογένειας.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ μετά από απόφαση του Υπουργού Παιδείας, σήμερα μετέβησαν στο Δημοτικό Σχολείο οπού φοιτούσε το μικρό αγγελούδι ειδικοί, κυρίως ψυχολόγοι, βρέθηκαν στην αίθουσα που φοιτούσε το κοριτσάκι για να στηρίξουν τις φίλες, τους συμμαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου αλλά και το 8χρονο αδελφάκι της.

Στο σημείο όπου η δεκάχρονη άφησε την τελευταία της πνοή φίλες και συμμαθητές εναπόθεσαν λουλούδια και άναψαν κεριά.

Ζήτησε υπέργεια διάβαση εδώ και 6 χρόνια το σχολείο 

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από 6 χρόνια το σχολείο είχε προβεί σε σχετικό αίτημα προς τους αρμόδιους για να δημιουργηθεί υπέργεια διάβαση, η οποία θα διευκόλυνε τους μαθητές, ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια και μαζικά στην άλλη μεριά του δρόμου. Αίτημα το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έλαβε έγκριση και βγήκε και σε προσφορές. Όπως πληροφορούμαστε η υπέργεια διάβαση θα ήταν επιπρόσθετη της υφιστάμενης διάβασης που ήδη υπάρχει έξω από το σχολείο και την οποία είχε χρησιμοποιήσει σωστά -όπως προκύπτει- η μικρή Νελίνα την ημέρα του τραγικού συμβάντος.

Εγκρίθηκε το αίτημα.. Διάβαση δεν έγινε

Μιλώντας στην Cyprus Times ο Υπεύθυνος Οδικής Ασφάλειας του Αρχηγείου Αστυνομίας Γιώργος Μιλής ανέφερε ότι «εμείς σαν αστυνομία ήμασταν γνώστες ότι υπήρχε έγκριση για υπέργεια διάβαση εδώ και έξι χρόνια περίπου, αλλά δεν προωθήθηκε. Μαζί με άλλα αρμόδια τμήματα που σχεδιάζουν το οδικό δίκτυο, μέχρι να γίνει η υπέργεια διάβαση είχαμε προβλέψει να γίνει μία ισόπεδη διάβαση πεζών που αυτό το είδος είναι αυτό που μπαίνεις σ’ ένα δρόμο τεσσάρων λωρίδων. Αυτή την διάβαση έχει κάνει χρήση η μαθήτρια αλλά φαίνεται όμως ότι έπαιξε ρόλο ο ανθρώπινος παράγοντας».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network