MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο πλευρό του ΚΣΕΔ το ΥΠ. Άμυνας. «Απαιτείται στενή συνεργασία και διαλειτουργικότητα»

Advertisement

Sponsored by exness

Το ΥΠΑΜ θα στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο συνεχή αναβάθμιση του ΚΣΕΔ και των Υπηρεσιών Ε-Δ, δηλώνει ο Πετρίδης – Σημειώσε ότι η διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των διασωστικών υπηρεσιών απαιτεί ευσυνειδησία

Το Υπουργείο Αμυνας θα στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια για συνεχή αναβάθμιση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) και των Υπηρεσιών Ερευνας – Διάσωσης (Ε-Δ), διαβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός, Χαράλαμπος Πετρίδης, σημειώνοντας ότι το Κέντρο αποτελεί πρότυπο στον ευρωπαϊκό χώρο και ένα ισχυρό εργαλείο προώθησης των εθνικών συμφερόντων και προβολής της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Advertisement

Σε χαιρετισμό του στο ετήσιο εκπαιδευτικό Σεμινάριο Έρευνας – Διάσωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο ΚΣΕΔ Λάρνακας, ο κ. Πετρίδης είπε πως «η αδιάλειπτη εκτέλεση του καθήκοντος και η διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των διασωστικών υπηρεσιών απαιτεί ευσυνειδησία, ζήλο και υψηλό επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης από όλους σας. Γι’ αυτό και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων είναι αναγκαίες και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση».

Πρόσθεσε ότι «τα τελευταία χρόνια το ΚΣΕΔ και οι Υπηρεσίες που συμμετέχουν στο σύστημα Ερευνας – Διάσωσης (Ε-Δ), έχουν ανταποκριθεί με επιτυχία σε όλα τα περιστατικά Ε-Δ στο χερσαίο και θαλάσσιο χώρο της περιοχής ευθύνης μας και έχουν καθιερώσει την Κυπριακή Δημοκρατία ως έναν ασφαλή προορισμό και έναν καλά οργανωμένο κόμβο παροχής υπηρεσιών Έρευνας – Διάσωσης, αλλά και υποστήριξης ανθρωπιστικών επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως είπε ο Υπουργός, «ο θεσμός του ετήσιου εκπαιδευτικού Σεμιναρίου Ε-Δ και η αθρόα συμμετοχή όλων, προερχομένων από 20 διαφορετικές κρατικές Υπηρεσίες αποδεικνύει έμπρακτα το ενιαίο πνεύμα και τον επαγγελματισμό. Η Κυπριακή Δημοκρατία, λόγω του μικρού της μεγέθους, δεν έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης υπηρεσιών με πλήρη αυτάρκεια σε προσωπικό και μέσα».

Γι’ αυτό, συνέχισε, «απαιτείται στενή συνεργασία και διαλειτουργικότητα. Δεν είναι τυχαίο που ο σχετικός νόμος περί Έρευνας και Διάσωσης, προβλέπει την αξιοποίηση όλων των Μέσων και Ομάδων Διάσωσης που ανήκουν σε κρατικούς, ημικρατικούς ή/και εθελοντικούς οργανισμούς για αντιμετώπιση των περιστατικών Ε-Δ στην περιοχή ευθύνης μας υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ».

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι «ως αρμόδιος Υπουργός, σας διαβεβαιώνω ότι θα στηρίζω με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια για συνεχή αναβάθμιση του ΚΣΕΔ και των Υπηρεσιών Ε-Δ, αφού πέρα από το ότι αποτελεί πρότυπο στον ευρωπαϊκό χώρο, αποτελεί αναμφίβολα και ένα ισχυρό εργαλείο προώθησης των εθνικών μας συμφερόντων και προβολής της κρατικής μας οντότητας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal