MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο παρά 1… κόκκινες γραμμές και τελεσίγραφα

Advertisement

Sponsored by exness

Κυριολεκτικά στο παρά 1 της νέας σχολικής χρονιάς και ακόμα να βρεθεί διέξοδος στο αδιέξοδο της παιδείας – Έντονο παρασκήνιο και την Παρασκευή αλλά χωρίς αποτέλεσμα – Είναι η τελική πρόταση διαμηνύει η Κυβέρνηση – Απορρίπτεται απαντά η ΟΕΛΜΕΚ και προαναγγέλλει απεργιακές κινητοποιήσεις Τετάρτη και Πέμπτη- Συνεχίζονται οι διεργασίες το Σαββατοκύριακο – Τίποτε δεν είναι συμφωνημένο ξεκαθάρισε ο ΓΓ της ΠΟΕΔ – Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας κοινής συνεδρίας των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων τη Δευτέρα

Advertisement

Η σχολική χρονιά αρχίζει επίσημα τη Δευτέρα με τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία αλλά τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται ακόμα σε… κρίση με την Κυβέρνηση. Παρά το έντονο παρασκήνιο ούτε σήμερα κατέστη δυνατόν να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευή, μέσω γραπτής δήλωσης του Εκπροσώπου της Πρόδρου Προδρόμου, η Κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι η πρόταση που έχουν στα χέρια τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είναι η τελική ρύθμιση.

«Εναπόκειται βεβαίως στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα συλλογικά όργανά τους να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. Ενόψει όμως της έναρξης της σχολικής χρονιάς και με την επιθυμία να τερματιστεί η αναστάτωση και η αβεβαιότητα, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα και με τη συνεννόηση που υπήρξε, αυτή η τελευταία συναινετική πρόταση που έχουμε στα χέρια μας αποτελεί και την τελική ρύθμιση για φέτος, αφήνοντας τυχόν άλλα ζητήματα ή εισηγήσεις για τη συνέχεια του διαλόγου», αναφέρεται.

Αργότερα, μέσω αναρτήσεων στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Facebook, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ επιβεβαίωναν ρεπορτάζ της Cyprus Times που μεταδόθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ότι δηλαδή η ΟΕΛΜΕΚ δεν κάνει πίσω και ότι προανήγγειλε ήδη απεργιακές κινητοποιήσεις Τετάρτη και Πέμπτη, εάν δεν αλλάξει άρδην το σκηνικό.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και ενώ η συνάντηση των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, εξήλθε της αίθουσας και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι σήμερα δεν πρόκειται να λάβει απάντηση η Κυβέρνηση. Ο Χάρης Χαραλάμπους αναφερόμενος στην αναθεωρημένη πρόταση, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έγγραφο εργασίας και πως τίποτε δεν είναι συμφωνημένο. Εξήγησε ότι οι διεργασίες θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο, ενώ άφησε την ίδια ώρα ανοικτό το ενδεχόμενο νέας κοινής συνεδρίας των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων τη Δευτέρα.

«Υπάρχουν εισηγήσεις και απόψεις επί του εγγράφου», είπε ο κύριος Χαραλάμπους, ενώ υπάρχει και προβληματισμός.

Παρασκήνιο, Διεργασίες και… Διαφωνίες

Ο ένας μετά τον άλλον εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων απέρριψαν την Παρασκευή τα περί διάστασης απόψεων μετά και την κατάθεση αναθεωρημένης κυβερνητικής πρότασης από την Υπουργική Επιτροπή χθες. Ωστόσο πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν υπάρχει μία κοινή θέση για την ώρα και από τις τρεις οργανώσεις.

Πάντως, από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ΠΟΕΔ δεν φαίνεται να ακολουθεί -επί του παρόντος τουλάχιστον- την οδό των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αναμένεται να συνέλθει σήμερα το απόγευμα για να μελετήσει εκ νέου το κείμενο συμφωνίας, το οποίο έστειλε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις η Κυβέρνηση αργά το βράδυ της Πέμπτης και το οποίο προέκυψε μετά από συζήτηση που είχε η διυπουργική επιτροπή που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο, με τους Προέδρους των οργανώσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιο διαλλακτική στάση διατηρεί και η ΟΛΤΕΚ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network