MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο παρά 1… Διορθώσεις αλλιώς απεργία από ΟΕΛΜΕΚ

Advertisement

Sponsored by exness

Κυριολεκτικά στο παρά 1 της νέας σχολικής χρονιάς και ακόμα να βρεθεί διέξοδος στο αδιέξοδο της παιδείας – Έντονο παρασκήνιο και σήμερα – Συνεχίζονται οι διεργασίες το Σαββατοκύριακο – Τίποτε δεν είναι συμφωνημένο ξεκαθάρισε ο ΓΓ της ΠΟΕΔ σε δηλώσεις του – Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας κοινής συνεδρίας των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων τη Δευτέρα

Advertisement

Η σχολική χρονιά αρχίζει επίσημα τη Δευτέρα με τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία αλλά τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται ακόμα σε… κρίση με την Κυβέρνηση.

Παρά το έντονο παρασκήνιο ούτε σήμερα κατέστη δυνατόν να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

Νωρίς το απόγευμα και ενώ η συνάντηση των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, εξήλθε της αίθουσας και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι σήμερα δεν πρόκειται να λάβει απάντηση η Κυβέρνηση. Ο Χάρης Χαραλάμπους αναφερόμενος στην αναθεωρημένη πρόταση, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έγγραφο εργασίας και πως τίποτε δεν είναι συμφωνημένο. Εξήγησε ότι οι διεργασίες θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο, ενώ άφησε την ίδια ώρα ανοικτό το ενδεχόμενο νέας κοινής συνεδρίας των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων τη Δευτέρα.

«Υπάρχουν εισηγήσεις και απόψεις επί του εγγράφου», είπε ο κύριος Χαραλάμπους, ενώ υπάρχει και προβληματισμός.

Παρασκήνιο, Διεργασίες και… Διαφωνίες

Ο ένας μετά τον άλλον εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων απορρίπτουν τα περί διάστασης απόψεων μετά και την κατάθεση αναθεωρημένης κυβερνητικής πρότασης από την Υπουργική Επιτροπή χθες. Ωστόσο πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν υπάρχει μία κοινή θέση για την ώρα και από τις τρεις οργανώσεις.

Όπως έγκυρα πληροφορείται η Cyprus Times η ΟΕΛΜΕΚ έχει ήδη θέσει ενώπιον της κοινής συνεδρίας τις «κόκκινες γραμμές» της και φαίνεται να ζητά διορθώσεις επί κάποιων σημείων μέχρι τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η ΟΕΛΜΕΚ έχει ήδη συζητήσει το ενδεχόμενο νέων απεργιακών κινητοποιήσεων εντός της ερχόμενης εβομάδας και συγκεκριμένα Τετάρτη και Πέμπτη και εμφανίζεται αποφασισμένη εάν δεν αλλάξει το σκηνικό μέχρι τη Δευτέρα. Δεν έχει γίνει -διευκρινίζεται- οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση προς τα μέλη.

Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ΠΟΕΔ δεν φαίνεται να ακολουθεί -επί του παρόντος τουλάχιστον- την οδό των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του ΓΓ της ΠΟΕΔ: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network