MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο μικροσκόπιο της Βουλής τα προβλήματα των ντελιβεράδων

Advertisement

Sponsored by exness

Τα προβλήματα των διανομέων τέθηκαν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επ. Εργασίας – Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρία της, η οποία θα οριστεί εντός Μαΐου

Τα προβλήματα των διανομέων (delivery) στην εστίαση και στις ψηφιακές πλατφόρμες διανομής προϊόντων, τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται σε σχέση με την ασφάλεια και υγεία τους, τους ελέγχους που διεξάγει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και την ανάγκη περαιτέρω ρύθμισης των όρων απασχόλησης των υπό αναφορά εργαζομένων εντός ενός αποτελεσματικού πλαισίου κατοχύρωσης των εργασιακών τους δικαιωμάτων, συζήτησε αυτεπάγγελτα την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας.

Advertisement

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρία της, η οποία θα οριστεί εντός Μαΐου.

Περαιτέρω η Επιτροπή Εργασίας συζήτησε πρόταση νόμου για την Προστασία της Πατρότητας και πρόταση νόμου για τροποποίηση του νόμου για τις κοινωνικές ασφαλίσεις, των Αντρέα Καυκαλιά, Χρίστου Χριστόφια και Γιώργου Κουκουμά εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις.

Η Επιτροπή τοποθετήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, επί των προνοιών των πιο πάνω προτάσεων νόμου, σκοπός των οποίων είναι η τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ώστε να επεκταθεί η χρονική περίοδος εντός της οποίας δύναται να ασκείται το δικαίωμα λήψης άδειας και επιδόματος πατρότητας. Η Επιτροπή αποφάσισε να τις παραπέμψει στην ολομέλεια του σώματος, αφού προηγηθεί το στάδιο της διαβούλευσης επί τροπολογιών, οι οποίες ενδεχομένως να υποβληθούν από βουλευτές.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας συζήτησε για την προπαρασκευαστική συνεδρία της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας της Βουλής των Γερόντων για την 23η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων με θέμα «Η τρίτη ηλικία μπροστά στο φάσμα του κορωνοϊού». Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Επιτροπή Εργασίας αποφάσισε να παρακολουθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα την πρόοδο στην προώθηση των αιτημάτων που υποβλήθηκαν από την Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας της Βουλής των Γερόντων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network