MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο μικροσκόπιο της Επ. Εργασίας το ΕΕΕ και η έναρξη της παροχής φροντίδας

Advertisement

Sponsored by exness

Η πορεία υλοποίησης της νομοθεσίας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και η ανάγκη τροποποίησής της, προκειμένου να υπάρξει πραγματικό δίχτυ προστασίας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, συζητήθηκε σήμερα εκ νέου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, η οποία συνήλθε εκτάκτως

Advertisement

Η Επιτροπή συνέχισε τη συζήτηση επί του θέματος, που αφορά τα προβλήματα των μονογονεϊκών οικογενειών και την ανάγκη λήψης μέτρων από το κράτος για τη στήριξή τους. Ενώπιον της Επιτροπής τέθηκε ακόμα πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ που τροποποιεί το νόμο περί παροχής επιδόματος τέκνου.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρία η κυβέρνηση προχώρησε ήδη στο δεύτερο σκέλος του ΕΕΕ, με την έναρξη της παροχής φροντίδας σε όσους δικαιούχους του ΕΕΕ το αιτήθηκαν.

Σε δηλώσεις της, μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίας, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου είπε ότι μέχρι στιγμής υποβλήθηκαν 1.271 αιτήσεις για την παροχή φροντίδας, οι οποίες όπως πρόσθεσε “θα αξιολογηθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες των αιτητών πέραν των χρηματικών τους αναγκών”.

Όπως εξήγησε η κ. Αιμιλιανίδου η φροντίδα χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες, οι οποίες αφορούν την ημερήσια φροντίδα, την 24ώρη φροντίδα και την καταβολή των τελών για την ιδρυματική φροντίδα.

Η κ. Αιμιλιανίδου είπε πως το κράτος θα πληρώνει τον φροντιστή με 400 ευρώ και θα συμπληρώνει το μισθό του από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, έτσι ώστε να αμείβεται με τον κατώτατο μισθό.Δεν παρέλειψε να τονίσει πως δεκατρείς χιλιάδες πολίτες της ΚΔ για πρώτη φορά έχουν τη στήριξη του κράτους μέσω του ΕΕΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network