MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο μικροσκόπιο 4 γιατροί για τις θεραπείες με ανθρώπινα κύτταρα. Οι ασθενείς από Γερμανία και το ενδεχόμενο κυκλώματος

Advertisement

Sponsored by exness

Στο μικροσκόπιο 4 γιατροί για τις «θαυματουργές» θεραπείες σε ασθενείς με long covid – Άρχισαν οι καταθέσεις – Εντόπισαν και άλλες παράνομες θεραπείες με ανθρώπινα κύτταρα – Ψάχνουν εάν είχαν άδειες οι γιατροί και κατά πόσον πρόκειται για κύκλωμα με πλοκάμια στο εξωτερικό

Στο μικροσκόπιο των αρχών τέθηκαν τέσσερις γιατροί που σχετίζονται με τις «θαυματουργές» θεραπείες για long-covid που υποσχόταν το ιατρικό κέντρο στη Λάρνακα σε ασθενείς, διαφημίζοντας τις μάλιστα και στο διαδίκτυο.

Advertisement

Αμέσως μετά την καταγγελία, ότι το κέντρο διενεργούσε θεραπείες για long covid ασθενείς και μετά την διαπίστωση ότι αυτές γίνονταν με ακατάλληλο μηχάνημα, η βεντάλια των ερευνών άνοιξε, καθώς από τα μέχρι στιγμής υπό διερεύνηση στοιχεία προκύπτει ότι στο κέντρο διενεργούνταν και άλλες θεραπείες, οι οποίες υπόσχονταν σε ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη, θεραπεία.

Μάλιστα οι θεραπείες αυτές γίνονταν ως φαίνεται παράνομα με ανθρώπινα κύτταρα που έφταναν από Ουκρανία και Σλοβενία και για τις οποίες συμπληρώνονταν και σχετικά έγγραφα συγκατάθεσης.

Πάντως, το ιατρικό κέντρο σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει ότι αυτές χρησιμοποιούνταν για σκοπούς έρευνας, παρά το γεγονός ότι πληροφορίες θέλουν 14 ασθενείς από το εξωτερικό να έχουν λάβει τις εν λόγω θεραπείες έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Την ώρα που οι αρχές βρίσκονται στο στάδιο λήψης καταθέσεων τόσο από γιατρούς, όσο και από άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα, διερευνάται κατά πόσον πίσω από τις θεραπείες κρύβεται κύκλωμα με πλοκάμια στο εξωτερικό, αφού πληροφορίες θέλουν το ιατρικό κέντρο στη Λάρνακα να διατηρούσε επαφές και να δεχόταν ασθενείς από συγκεκριμένο κέντρο στη Γερμανία.

Στο μικροσκόπιο ταυτόχρονα τέθηκαν και οι άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος των γιατρών που φέρονται να διενεργούσαν θεραπείες, καθώς πληροφορίες θέλουν κάποιους από αυτούς, να μην είχαν τις απαραίτητες άδειες.

Μιλώντας στη Cyprus Times και κληθείς να τοποθετηθεί για την υπόθεση που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Αντρέου σημείωσε ότι οι αρχές διερευνούν κατά πόσον προκύπτουν ποινικά αδικήματα. «Ήδη έχουν παραληφθεί διάφορα έγγραφα και τεκμήρια τα οποία αξιολογούνται σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας και ειδικούς» είπε.

Οι ανακριτές λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος, καθώς αφορά εξειδικευμένα ιατρικά ζητήματα, αναμένουν απαντήσεις από ειδικούς για να αποφανθούν εάν προκύπτουν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα ώστε να προχωρήσουν αναλόγως.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network